Apokalipses pareģotājs kļūdījies - nosauc "pareizo datumu"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Raidorganizācijas "Family Radio Worldwide" prezidents Herolds Kempings, kurš bēdīgu slavu ieguva ar apokalipses jeb Dieva otrās atnākšanas neprecīzo prognozēšanu, nācis jaunā ar jaunu pareģojumu. Kempings sasauca īpašu preses konferenci, kurā atvainojās par saviem neprecīzajiem aprēķiniem un paziņoja nākamo prognozi - pasaules gals atnākšot 21. oktobrī, raksta "The New York Times".

Kempings 90 minūtes garajā uzrunā radioklausītājiem paziņoja, ka arī viņu pašu pasaules gala nepienākšana pamatīgi izbrīnījusi, taču tagad viņš saprotot, ka kļūdījies.

"Es jums varu apliecināt: kad 21.maijs atnāca un pagāja, man tas bija ļoti grūts, ļoti grūts laiks.

Es nevarēju saprast, kas īsti notiek. Savā prātā es pārdomāju visus Dieva dotos solījumus, visus viņa dotos pierādījumus, zīmes un visu pārējo - viss sakrita tik perfekti. Kas gan varēja noiet greizi? Es lūdzos, lūdzos un lūdzos man paskaidrot, kas noticis," atzīstas Kempings.

Tad sludinātājs esot sapratis, ka 21.maijā bijusi "neredzamā tiesas diena" - garīgā nozīmē, kam sekos piecus mēnešus ilgas dabas likstas un galīgais pasaules gals pienākšot tikai 21.oktobrī.

Negrasās uzņemties atbildību

Jāatgādina, ka Kempings pasaules galu iepriekš prognozēja 21.maijā un savu pārliecību reklamēja vairākos desmitos savas kompānijas radiostaciju, reklāmas stendos un citviet.

"Pasaule tikusi brīdināta. Mēs par to vairs nerunāsim," lakoniski noteica Kempings, norādot, ka citas intervijas pirms "pasaules gala" vairs nesniegs. Sludinātājs arī sola, ka šoreiz neizmantos savā rīcībā esošos mediju resursus, lai "tiesas dienas" nākšanu reklamētu.

Kempinga izteikumi būtībā liecina, ka atbildību par savu iepriekšējo pareģojumu viņš uzņemties negrasās. Kā saka pats sludinātājs, viņš galu galā nav augstākā "autoritāte", kas par pasaules galu var brīdināt. "Ja cilvēki grib, lai es atvainotos, es varu atvainoties. Es galu galā neesmu ģēnijs. Es tikai nemitīgi lūdzu man dot viedumu," teica Kempings.

Jāatgādina, ka pirmo reizi pasaules galu patlaban 89 gadus vecais Kempings pareģoja jau 1994.gada septembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu