Visockis negrasās samierināties ar Trukšņa uzvaru (11)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Juris Visockis (V) neizslēdz iespēju, ka kopā ar visām pārējām domē iekļuvušajām partijām varētu veidot kopīgu koalīciju, kas ļautu apiet ZZS uzvaru vēlēšanās un izvairīties no iepriekšējā mēra Gata Trukšņa (ZZS) atgriešanās mēra amatā.

«Mēs tieši tagad sēžam un par to spriežam,» atzina Visockis, taču atteicās izpaust jebkādas detaļas par sarunu biedriem, norādot, ka tāpat jau esot pateicis par daudz.

Vispirms tikšot sagaidīts uzvarētāju (ZZS) piedāvājums, un tad tiks lemts, vai to pieņemt,

vai tomēr pārējām partijām apvienot spēkus un veidot koalīciju, atstājot Truksni un viņa biedrus opozīcijā. «Arī mums, protams, ir savi noteikumi,» piebilda Visockis.

Kā ziņots, par ZZS nobalsojuši 35,85% no visiem balsotājiem jeb 6371 jūrmalnieks, kas šim politiskajam spēkam pašvaldībā nodrošina septiņas no 15 deputātu vietām.

ZZS Jūrmalā būs jāmeklē sadarbības partneri

Truksnis atzina, ka lielais vēlētāju atbalsts tomēr nenodrošina vairākumu balsu pašvaldībā, tāpēc ZZS būs jāmeklē partneri, ar kuriem kopā vadīt domi. Potenciālais Jūrmalas mērs norādīja, ka aicinās komandā visus, kas vēlas strādāt Jūrmalas labā.

Truksnis esot uzrunājis vairākus iespējamos partnerus, un jau tagad «ar garantiju» varot teikt, ka ZZS būs vadošais spēks, kas vadīs Jūrmalas domi. Jautāts par konkrētām partijām un sarunu biedriem, Truksnis pagaidām izvairījās no atbildes, norādot, ka nevēlas skriet ratiem pa priekšu.

«Vēlēšanu rezultāti liecina, ka iedzīvotāji vēlas stabilitāti, tāpēc ir jābeidz dalīšanās, strīdēšanās un ņemšanās,» sacīja ZZS līderis.

Iepriekšējā sasaukuma domes deputāti tikai divus mēnešus pirms vēlēšanām nolēma Truksni gāzt no amata, pārmetot viņam lielīšanos, uzdodot kopējos domes darbus par paša vienpersoniski paveikto. Trukšņa vietā tika iecelts Visockis.

Jaunā Jūrmalas dome

No ZZS domē ievēlēts Truksnis, bijušais Saeimas un Rīgas domes deputāts, SIA «Jūrmalas attīstības aģentūras» vadītājs Romāns Mežeckis, Pumpuru vidusskolas direktore Irēna Kausiniece, kā arī Jānis Lediņš, Anita Adijāne, Ligita Maziņa un Dace Riņķe.

Otrajā vietā ir politisko partiju apvienība «Saskaņas centrs», kas saņēmis 17,18% vēlētāju atbalstu - par šo sarakstu kopumā balsojuši 3053 cilvēki. «Saskaņas centru» pašvaldībā pārstāvēs līdzšinējā Jūrmalas domes priekšsēdētāja vietniece Larisa Loskutova, SIA «Jūrmalas ūdens» valdes priekšsēdētāja vietnieks Aleksejs Volkovs un Karina Siņkeviča.

Savukārt trešajā vietā ir partija «Vienotība» ar 8,78% atbalstu. Tās deputāti jaunajā sasaukumā būs pašreizējais domes priekšsēdētājs Juris Visockis un domes deputāte Iveta Blaua.

Nedaudz mazāk - 8,68% vēlētāju balsu tikušas partijai «Tev, Jūrmalai», no kuras saraksta ievēlēti pašreizējās domes koalīcijas deputāts Arnis Ābelīte un Ķemeru iedzīvotāju biedrības vadītājs Mārtiņš Stulpiņš.

Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!» - Tēvzemei un Brīvībai/LNNK pašvaldībā iekļuvusi ar 6,23% vēlētāju atbalstu, un to Jūrmalas domē pārstāvēs Jūrmalas Latviešu biedrības priekšsēdētāja Gunta Liepiņa.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu