Dombrovskis pārliecināts, ka neatrodas interešu konfliktā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) ir pārliecināts, ka neatrodas interešu konfliktā, un par to pārliecināšoties arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), šodien žurnālistiem uzsvēra premjers.

Viņš arī atturējās saistīt šo pārbaudi ar valdības izveidotās komisijas darbu, kura vērtē KNAB vadītāja Normunda Vilnīša atbilstību amatam. "Es nepieļauju šādu iespēju, ka Vilnītis to darītu atspēlējoties," uzsvēra premjers.

Viņš arī uzsvēra, ka šie jautājumi nav saistāmi, jo ģenerālprokurora vadītā komisija tika izveidota jau krietni iepriekš un ar pavisam citiem mērķiem, bet iespējamo interešu konfliktu birojs pārbauda pēc mediju iesnieguma.

KNAB vētī iespējamo interešu konfliktu

Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs pārbauda iespējamo Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) atrašanos interešu konfliktā.

Biroja pārstāve Ieva Karlsberga apliecināja, ka birojs atbilstoši kompetencei veic fiziskas personas iesniegumā norādītās informācijas pārbaudi, lai pārliecinātos par valsts amatpersonas darbības atbilstību likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" normām.

Iesniegums no Lato Lapsas

Iesniegumu par faktiem, kas liecina par iespējamu interešu konfliktu premjera darbībā, KNAB iesniedzis žurnālists Lato Lapsa, kurš norādījis, ka Dombrovskis lielāko daļu savu uzkrājumu ieguldījis (aizdevuma formā) savas padomnieces Sandras Bukanes dzīvesbiedra un savas dzīvesbiedres uzņēmumos "Land Development" un "Solid Realty".

Vienlaikus Dombrovskis ir ar savu faktisko - Civillikuma izpratnē - biznesa partneri Bukani parakstījis darba līgumu, pieņemot viņu darbā par savu padomnieci. Tāpat Dombrovskis daudzkārt ir piedalījies lēmumu pieņemšanā par VAS "Latvijas Hipotēku un zemes banka", kas ir ļoti liela "Land Development" kreditore un no kuras labvēlības pašreizējos tirgus apstākļos ir tieši atkarīga Dombrovska ieguldījumu nākotne, norādīts iesniegumā.

Kā ziņots, Dombrovskis investējis kopumā 178 788 eiro (125 151 latu) sievas Ārijas Dombrovskas un savas juridiskās padomnieces Sandras Bukanes vīra Induļa Bukana nekustamo īpašumu biznesā, iepriekš rakstīja portāls "Pietiek.com".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu