ASV senators izpļāpājas par šausminošo bin Ladena izskatu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Republikāņu partijas senators Džeimss Inhofs, kurš bija viens no izredzētajiem amerikāņu politiķiem, kam Centrālā izlūkošanas pārvalde (CIP) parādījusi meklētā terorista Osamas bin Ladena pēcnāves foto, par redzēto izpļāpājies medijiem, ziņo raksta newsru.com.

Senators atklāj, ka kopumā viņam parādītas 15 bin Ladena fotogrāfijas.

Pirmajās trīs bin Ladens nofotografēts militārās operācijas laikā, vēl dzīvam esot. Tās, kā uzskata Inhofs, tapušas, lai varētu salīdzināt ar jau mirušā bin Ladena fotogrāfijām un nevienam nerastos šaubas par to autentiskumu. 12 no bildēm fotografētas mājā, kur bin Ladens tika atrasts, bet trīs uz kuģa, no kura viņa mirstīgās atliekas tika apbedītas jūrā.

"Bildes patiešām šausminošas"

ASV prezidents Baraks Obama terorista pēcnāves foto publiskot atteicās, norādot, ka tas radītu draudus ASV drošībai. Inhofs piekrīt, ka dažas bildes patiešām esot "diezgan pretīgas" un publiskošanai neder. Pēc viņa teiktā, vienā no bildēm redzams, ka bin Ladenam iešauts galvā - no vienas acs redzama sūcamies smadzeņu masa.

Taču uz kuģa bin Ladena mirstīgās atliekas apmazgātas un viņš pirms apbedīšanas rūpīgi apkopts. Tāpēc Inhofs uzskata, ka uz kuģa tapušās bildes gan būtu publiskojamas, lai noraidītu jebkādas šaubas, ka bin Ladens patiešām miris.

Viņš patiešām esot miris

Fotogrāfijās redzamais Inhofu pārliecinājis, ka ASV specvienība bin Ladenu tiešām nogalinājusi. "Viņš tiešām ir miris. Viņš ir vēsture," saka senators.

Jāatgādina, ka bin Ladena pēcnāves fotogrāfijas demonstrētas vien pašiem augstākstāvošajiem ASV politiķiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu