Rīgā sāk darboties strūklakas

Toms Ostrovskis
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pie Kongresu nama šodien ieslēgta lielā Kronvalda parka strūklaka, un līdz 20.maijam tiks iedarbinātas arī pārējās. Jau šodien saulainajā pēcpusdienā rīdzinieki izbauda silto laiku un strūklaku šļakatu veldzējumu.

Šonedēļ ieslēgs arī pārējās Rīgas strūklakas

Sākotnēji strūklakas bija plānots ieslēgt, sākot ar jūniju, taču labo laika apstākļu dēļ Rīgas domē pieņemts lēmums tās iedarbināt agrāk. Turpmākās nedēļas laikā tiks ieslēgta arī Bastejkalna kaskāde, Ziedoņdārza strūklaka, kanāla peldošās strūklakas, kā arī Vērmanes dārza strūklaka.

Šodien ieslēgtajai Kronvalda strūklakai nedarbojās galvenā sprausla pašā virsotnē un vairākas sprauslas vienā no līmeņiem. Pašvaldības aģentūras "Rīgas dārzi un parki" direktora vietnieks Uldis Zommers pastāstīja, ka katrai strūklakas joslai ir savs vadības bloks un, ja kopīgajā sistēmā tiek konstatēta kļūda, bojātās sprauslas tiek atslēgtas, kamēr pārējās turpina darboties.

Ziemas laikā sprauslās radušies bojājumi, kuru noteikšanai piektdien plānots veikt elektronikas pārbaudi un kļūmes novērst.

Papildu izmaksas rada vandaļi

Kopumā Rīgas domes budžetā desmit strūklaku darbināšanai paredzēti 32 500 latu, kas galvenokārt tiks izmantoti elektrības izmaksu segšanai. Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) šodien, piedaloties strūklakas ieslēgšanā, norādīja, ka papildu izdevumus rada arī vandaļi. Ušakovs aicināja rīdziniekus nebojāt strūklakas, piemēram, piesārņojot to ūdeni ar mazgāšanas līdzekļiem. "Sākumā izskatās smieklīgi, bet tas viss maksā naudu, un pēc tam no rīdzinieku naudas ir jālabo," uzsvēra mērs.

"Rīgas dārzu un parku" apsaimniekošanā atrodas desmit strūklakas

Aģentūras "Rīgas dārzi un parki" apsaimniekošanā atrodas 11 hidrobūves - desmit strūklakas un viena laistīšanas sistēma kanālmalas apstādījumos. Strūklaku uzturēšanai pašvaldība šogad atvēlējusi apmēram 32 500 latus, kas ir gandrīz par 10 000 latu vairāk nekā pagājušajā gadā.

Taupības nolūkos pagājušajā sezonā strūklakas tika darbinātas ekonomiskajā režīmā - no plkst. 13 līdz 19, bet strūklaka Kronvalda parkā pie Kongresu nama - līdz plkst. 21. Sākotnēji strūklaku sezonu bija paredzēts slēgt 1.septembrī, bet 2010.gadā strūklaku darbības sezona tika pagarināta. Plānots, ka šogad atkarībā no laika apstākļiem strūklakas no plkst. 8 rītā līdz vieniem naktī darbosies līdz pat oktobrim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu