Skrienam, braucam, lecam!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Snapshots

Ielās parādās arvien vairāk riteņbraucēju, parkos aizvien biežāk manāmi skrējēji un arī bērnu rotaļu laukumos čalošana strauji pieaug. Klāt ir pavasaris! Tieši šis gadalaiks daudzus mudina pievērsties veselīgākam un aktīvākam dzīvesveidam.

Portāla TVNET un "Snapshots" aptaujā pavasari ar aktīvāku dzīvesveidu saista lielākā daļa cilvēku.

Visbiežāk pavasaris mudina cilvēkus uzturēties svaigā gaisā - šādas pārmaiņas pavasaris ienesis trešdaļas aptaujāto ikdienā.

Teju trīsreiz retāk jeb 12% cilvēku cenšas veselīgāk ēst. Tikpat daudz mēģina biežāk iet kājām. Pēc aptaujas datiem,

īpaši aktīvi sportošanai pavasarī pievēršas jaunieši.

Taču sporta klubi saistībā ar pavasara iestāšanos piedzīvo atšķirīgas pārmaiņas.

Piemēram, sporta un atpūtas kompleksā "Ķeizarmežs" portālam TVNET pastāstīja, ka sportotāju skaits pavasara mēnešos ievērojami pieaug. "Ir cilvēki, kuri sporto visu cauru gadu, taču to skaits diemžēl ir daudz mazāks par to aktīvistu daudzumu, kuriem apņemšanās aktīvam dzīvesveidam uznāk sezonāli - parasti pavasarī un rudenī."

Vairāk sportotāju pavasarī ir gan baseinā, gan trenažieru zālē.

Vingrotāji "okupē" ielas

Arī Latvijas ielu vingrošanas sporta biedrības vadītājs Māris Šlēziņš TVNET pastāstīja, ka pavasarī ielu vingrotāju kļūst arvien vairāk. Īpašs uzrāviens prognozējams līdz ar vēl siltāku laiku, kad varēs laukā vingrot šortos un īsajos krekliņos.

Tādēļ biedrība jau patlaban apzina iespējamās jaunās ielu vingrošanas vietas.

Šlēziņš norādīja uz tendenci, ka aukstajā laikā cilvēki biežāk cenšas vingrot telpās, tostarp sporta klubos, taču vasarā dodas uz ielu vingrošanu. Tādējādi ielu vingrošana vasarā sporta klubiem ir kā "skabarga dibenā".

Savukārt sporta klubā "Sportima" sarunā ar portālu TVNET atzina - lai gan pēc loģikas vajadzētu būt, ka, pavasarim sākoties, cilvēku vēlme sportot pieaug, tomēr apmeklētāju skaits liecina par pretējo. Patlaban sporta klubu apmeklē mazāk cilvēku nekā ziemā.

Iespējams, uzspīdot saulītei, cilvēki kļūst slinkāki.

Tā sporta klubā skaidroja apmeklētāju skaita samazinājumu pavasarī. Šobrīd iecienītākās nodarbības esot ūdens aerobika, kalanētika un pilates.

Foto: Snapshots

Pietrūkst spēka un apņemšanās

Arī aptaujas dati parāda, ka daudzus pavasaris mudina pievērsties veselīgākam dzīvesveidam, taču šīs apņēmības īstenošanai praksē pietrūkst gribasspēka. Ar šādu problēmu saskaras teju desmitdaļa respondentu.

Bet piektdaļai aptaujāto pavasaris dzīvesveidu nekādi neietekmē. Tostarp ievērojami biežāk šādu pārliecību pauž laukos mītošie.

Kā Tevi ietekmē pavasaris? Gaidām Tavu pieredzi komentāros!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu