Šlesers: Viesnīcās noklausās ārvalstu amatpersonas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeimas deputāts un PLL līderis Ainārs Šlesers ir pārliecināts, ka valsts drošības iestādes Latvijas viesnīcās veic ārvalstu amatpersonu noklausīšanos. Tā viņš šorīt paziņoja LNT raidījumā "900 sekundes". Atgādināsim, ka, pateicoties noklausītām telefonu sarunām t.s. Jūrmalgeitas skandālā, Latvijas sabiedrība uzzināja, kā Šlesera kungs bija ieradis kārtot lietas...

Papildināts viesnīcas komentārs

Ārvalstu amatpersonas viesnīcās slepus noklausoties jau vairākus gadus, domā Šlesers.

Šlesera rīcībā esot informācija, ka, piemēram, ārvalstnieku sarunas noklausās viesnīcā "Rīdzene". Noklausīšanās notiekot gan prezidenta numurā, gan citos luksusa klases numuros, kuros apmetas ārvalstu delegācijas, prezidenti un premjeri. Tāpat uzmanība esot jāpievērš arī konferenču zālei.

Viesnīcas vadība neesot zinājusi

"Varu skaidri pateikt, ka ir nepieciešams tūlīt pat nobloķēt virkni numuru viesnīcā, nepieļaut šiem numuriem vietējo specdienestu piekļuvi," uzsvēra Šlesers. Viņaprāt, viesnīcas vadība par notikušo nav bijusi informēta.

Saskaņā ar Šlesera teikto noklausīšanos veicot Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) un Satversmes aizsardzības birojs (SAB).

Politiķis norādīja, ka ir vairāki gan KNAB, gan SAB bijušie vai esošie darbinieki, kuri, iespējams, būtu gatavi šajā lietā sniegt liecības, taču ne bez politiskajām garantijām.

Plašākus komentārus par to viņš gan nesniedza. Vien norādīja, ka drošības dienestiem ir radusies visatļautības sajūta.

Viņam esot pierādījumi

Šlesers norādīja, ka viņa rīcībā ir pierādījumi, ka šāda noklausīšanās ir veikta, un šodien viņš par tiem informēs Valsts prezidenta kanceleju. Zināms, ka Valsts prezidents Valdis Zatlers šodien plkst.15.30 tiksies ar LPP/LC līderi Aināru Šleseru, portālam TVNET pastāstīja prezidenta kancelejā.

Šlesers klātienē vēloties nodot informāciju par noklausīšanos viesnīcu numuriņos.

Viņš arī prognozēja, ka ar šo informāciju ir sācies jauns noklausīšanās skandāls "Radissongeita", pēc kura noteikti sekošot liels starptautisks spiediens,

"vairāku Latvijas valsts amatpersonu atrašanās amatā ir vairāk nekā apdraudēta".

Šlesers nav draudzīgās attiecībās ar tiesībsargājošām iestādēm

LPP/LC līdera Aināra Šlesera attiecības ar tiesībsargājošām iestādēm nav īpaši draudzīgas, piemēram, KNAB atzinums par LPP/LC 2006.gada priekšvēlēšanu pārtēriņiem, tiesai liekot partijai atmaksāt pusmiljonu latu valsts budžetā. Arī t.s. Jūrmalgeitas skandāls parāda Aināru viņam netīkamā gaismā, kur tolaik satiksmes ministrs Šlesers centās izkārtot sev vēlama Jūrmalas mēra ievēlēšanu.

Portāls "Pietiek.com" iepriekš vēstīja, ka vērsies Valsts ieņēmumu dienestā (VID) un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā saistībā ar datiem, kas minēti Šlesera amatpersonas deklarācijā, aicinot veikt pārbaudi par to, ka deputāts savā pēdējā deklarācijā nav uzrādījis atgūtu aizdevumu vai aizdevuma daļu 30 000 latu apmērā.

Specdienesti nekomentē

Savukārt KNAB preses pārstāve Ieva Karlsberga portālam TVNET sacīja, ka birojs nekomentē šo informāciju.

Arī SAB nesniedz komentārus par Šlesera apgalvojumiem. SAB norādīja, ka birojs operatīvās darbības pasākumus veic tikai saskaņā ar likumā noteikto kārtību un procedūrām un, ja Šleseram ir pierādījumi par pretlikumīgi veiktām darbībām, viņa pienākums ir vērsties Ģenerālprokuratūrā, lai veiktu konkrētās lietas pārbaudi.

Ne pirmais gadījums

Bet "Radisson Blu Ridzene Hotel" (kādreizējais nosaukums "Reval Hotel Ridzene") pārstāve Aiga Lapiņa portālam TVNET apstiprināja, ka šis nav pirmais gadījums, kad izskan runas par telefonsarunu noklausīšanos viesnīcā. Pirms laika notika arī pārbaude, taču tā neatklāja pārkāpumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu