Modeļu konkursa žūrijā cilvēki ar apšaubāmu reputāciju

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Nesen notikušajā modeļu konkursā "Baltic Beauty Contest 2011", ko rīkoja modeļu aģentūra "Natalie", žūrijā piedalījies Žans Luks Brunels (Jean Luc Brunel), amerikāņu modeļu aģentūras "mc2 model management" līdzīpašnieks, svētdien vēsta LTV raidījums "De facto".

LTV raidījums "De facto" vēsta, ka par viņu internetā atrodami visai savdabīgi fakti - patika uz mazgadīgām meitenēm un saistība ar finansistu Džefriju Epšteinu (Jeffrey Epstein), kurš ASV pat sēdējis cietumā par pedofiliju. Noprotams, ka

FIB šobrīd izmeklē arī Brunela lietu, kurš, iespējams, piegādājis Epšteinam nepilngadīgas meitenes un kurš tik lepni sēdēja "Baltic Beauty" konkursa žūrijā.

Aģentūras "Natalie" vadītājs Ēriks Meisāns raidījumam apgalvo, ka neko nav zinājis par Brunela slikto reputāciju un faktu, ka, iespējams, FIB atsācis izmeklēšanu par Brunela saistību ar pedofilijā apsūdzēto Epšteinu. Uz modeļu konkursu "Baltic Beauty" bija pieteikušās 12 tūkstoši meiteņu gan no Latvijas, gan tuvajām ārzemēm, un tajā uzvarēja 14 gadus vecā Paula.

Pasaulslavens vārds ne vienmēr norāda uz lielu uzticību

Latvijas lielākās modeļu aģentūras vienmēr ir uzsvērušas: lai jaunās nepilngadīgās modeles varētu būt drošas, ka tās netiek iesaistītas kādos nelegālos darbos vai seksuāla rakstura pakalpojumu sniegšanā, vienmēr esot jāizvēlas pazīstamas aģentūras ar labu reputāciju. Tomēr, kā norāda "De facto", pasaulslavens vārds ne vienmēr paglābj no skandāliem, atgādinot 1999.gadā notikušo skandālu ar pasaulslaveno modeļu aģentūru "Elite".

Pēc britu raidsabiedrības BBC pētnieciskās filmas, kurā atklājās, ka 13-15 gadus vecas modeles tika iesaistītas seksuālu pakalpojumu sniegšanā un viņām pārdotas arī narkotikas, divi no "Elite" aģentūras vadošajiem darbiniekiem darbu aģentūrā bija spiesti pamest. Šobrīd visā Latvijā notiek modeļu atlase "Elite Model Look" konkursam, ko Latvijā rīko modeļu aģentūra "Vacatio", aicinot pieteikties meitenes vecumā no 14 līdz 22 gadiem.

Latvijas meiteņu eksports seksuāliem pakalpojumiem nav beidzies

Modeļu "Vacatio" aģentūras vadītāja Ieva Līpiņa gan skaidro, ka šobrīd tādas lietas nenotiekot, jo "neviens negrib tādus skandālus: kad ir konkurence, kad ir krīze - viens skandāls un būs jātaisās ciet". Līpiņa tomēr norāda, ka modeļu biznesa pelēkais sektors - Latvijas meiteņu eksports seksuāliem pakalpojumiem - joprojām esot dzīvs: "Nojaušu, ka ir - milzīgs. Paskatieties lidostā - cik daudz skaistu meitenņu lido ārā."

Līpiņa skaidro, ka ir ļoti daudz mazu modeļu aģentūru, par kurām neesot skaidrs - kā tās var atļauties uzturēt ofisu un citas lietas, jo modeļu darbus no tām nekādus neredzot, liekot nojaust, ka tieši šīs aģentūras varētu būt iesaistītas divdomīgos projektos.

Modeļu aģentūru reģistrs Latvijā vēl arvien nav izveidots

Bērnu tiesību aizsardzības inspekcija gan informē, ka pēdējā laikā nekādas sūdzības nav saņemtas. Tomēr pirms trim gadiem solītais reģistrs, kurā meiteņu vecāki varētu pārliecināties par to uzņēmumu reputāciju, kas nodarbojas ar bērnu ārējā izskata vērtēšanu, - ieskaitot modeļu aģentūras - tā arī nav izveidots. Inspekcijas vadītāja norāda - svarīgākais esot, lai nepilngadīgo meiteņu vecāki izlasa tos līgumus, kurus aģentūras dod tiem parakstīt.

Bērnu tiesību aizsardzības inspekcija pagājušajā gadā nevienu modeļu aģentūru nav pārbaudījusi.

Pārbaudes veiktas tikai 2009.gadā, un arī tad pārbaudītas tikai lielākās un slavenākās Latvijas modeļu aģentūras. Mazās modeļu aģentūras, kamēr nav saņemtas sūdzības, neviens nav pārbaudījis.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu