Glīta vienreiz lietojamā kafijas krūzīte būs labs puķu podiņš

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Take away jeb kafija līdzi nešanai ir jau neatņemama lielpilsētas dzīves sastāvdaļa. Piekritīsiet, tas taču ir ļoti ērti — pa ceļam no mājām uz darbu iedzert kādu malku gardā dzēriena vai ar kapučīno krūzīti rokā pusstundiņu pasēdēt parkā.

Šķiet, Latvijā kafija līdzi nešanai vēl nav tik populāra kā citās Eiropas valstīs, piemēram, Lielbritānijā vai Vācijā. Briti gada laikā izdzerot vairāk nekā divus miljonus take away kafijas porciju, sākot ar vienkāršu melnu šķīstošo kafiju un beidzot ar saldu kapučīno vai caffe late. Tomēr izrādās, ka jaukā izklaide rada arī rūpes, proti, izlietotās vienreiz lietojamās krūzītes ir viens no lielākajiem pilsētu piesārņojuma avotiem. Proti, pēc kafijas dzeršanas rodas atkritumi, kuru varētu arī nebūt. Berlīnē pat tika apsvērta doma, ka, iespējams, vajadzētu ieviest papildu nodokli, lai mazinātu steidzīgo pilsētnieku interesi par līdzi ņemamo kafiju.

Taču asprātīgāku risinājumu izdomāja britu zīmols Pour Moi, proti, kafija tika pildīta krūzītēs, kuru dizains kafijmīļiem lika aizdomāties par to, ka iztukšotu krūzīti var likt lietā arī citādāk. Proti, jūs divreiz padomāsiet, pirms izmetīsiet šo krūzīti, apgalvo mīlīgā dizaina radītāji, aģentūra SMR Creative.

Uz vienreizlietojamās krūzītes varēja izlasīt pamācību, kā to pareizāk izmantot atkārtoti, un mīļu tekstu, ar kuru krūzīte piedāvā izmantot sevi otru reizi kā puķu podiņu, zīmuļu turētāju vai miniskandu.

Lūk, vienā versijā krūzīte saka tā: «Brīdī, kad tu beigsi dzert savu kafiju, iespējams, es nokļūšu atkritumu tvertnē. Taču nebūtu slikti, ja es kļūtu par puķu podiņu. Noteikti tur smaržos labāk nekā atkritumos. Tomēr es nekad neaizmirsīšu to dienu, kad biju kafijas krūzīte.»

Nenoliedzami, ka ne viens vien zīmols mēdz izmantot krūzītes reklāmas un mārketinga nolūkiem, taču pilsētnieču — kafijas cienītāju sakņu dārziņam uz palodzes mīlīgas un asprātīgas vienreiz lietojamās kafijas krūzītes būs tieši kā radītas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu