Vaškeviča vienīgie ienākumi pērn - 1000 eiro (14)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Korupcijas noziegumos apsūdzētais un no amata atstādinātais Finanšu ministrijas vecākais eksperts Vladimirs Vaškevičs kā vienīgo pagājušā gada ienākumu savā deklarācijā norādījis 1000 eiro (702 latu) dāvinājumu no savas dzīvesbiedres Ināras Vilkastes, liecina valsts amatpersonas deklarācijā par 2012.gadu.

Ja 2011.gadā Vaškevičs kā ienākumu pārskata periodā bija norādījis 1430 latu algu no Finanšu ministrijas, tad pērn kā vienīgais ienākums deklarācijā norādīts 1000 eiro (702 latu) dāvinājums no Vilkastes, kura arī apsūdzēta korupcijā.

Pagājušā gadā Vaškevičs dažādās valūtās bezskaidrā naudā uzkrājis 1980 latus. Bijušajam Muitas kriminālpārvaldes vadītājam nav parādsaistību, viņš nav izsniedzis aizdevumus.

Viņa īpašumā ir 2008.gada izlaiduma automašīna «Subaru Impreza». Amatpersonas īpašumā vai lietošanā nav nekustamo īpašumu.

Jau ziņots, ka savulaik noziedznieku sarīkotā sprādzienā cietušais Vaškevičs apsūdzēts kukuļdošanas lietā, kura pagaidām nav izskatīta pirmajā instancē. Vaškevičs citā lietā apsūdzēts arī par nepatiesu ziņu norādīšanu valsts amatpersonas ienākumu deklarācijā. Pirmās instances tiesa viņam piesprieda divus gadus cietumā, taču bijušais Muitas kriminālpārvaldes priekšnieks spriedumu pārsūdzējis Rīgas apgabaltiesā.

Vaškeviča advokāti jau iepriekš paziņojuši, ka klients uzturas slimnīcā Austrijā. 5.aprīlī Augstākā tiesa (AT) atcēla Rīgas apgabaltiesas 19.marta lēmumu par Vaškeviča apcietināšanu.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu