Kā pagatavot turku kafiju: 4 soļi! (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com

Tikai tie, kuri būs pamēģinājuši īsto turku kafiju, sapratīs', ko tās garša nozīmē. Lai gan tās pagatavošana nav sarežģīta, obligāts noteikums gan ir cezve vai inrika - maza tilpuma metāla trauks ar garu rokturi. Turku kafija nav paredzēta steidzamam darba dienas rītam, tā jābauda lēni.

Šis kafijas veids ir populārs Tuvajos Austrumos, Ziemeļāfrikā, Kaukāzā un Balkānos, kā arī citās valstīs, kurās dzīvo iebraucēji no šiem reģioniem.

By goblinbox (queen of ad hoc bento)
No real name given
By goblinbox (queen of ad hoc bento) No real name given FOTO: flickr.com
Pagatavošanas 4 soļi

1. Piepildiet 2/3 cezves ar aukstu ūdeni. Pievienojiet arī cukuru un tikai tad novietojiet metāla trauku uz sildierīces. Kafiju parasti vāra uz gāzes plīts, bet jācenšas to vārīt tā, lai kauss no apakšas netiktu ļoti intensīvi karsēts, jo kopējam vārīšanas laikam būtu jāilgst vismaz 5 minūtes.

2. Pievienojiet ūdenim smalka maluma kafiju. Turku kafijas pagatavošanai neizmanto rupja maluma kafiju! No visiem kafijas pagatavošanas veidiem vislabākais ir izmantot svaigi grauzdētas kafijas pupiņas, kas samaltas neilgi pirms vārīšanas. Sildiet, līdz ūdens sāk vārīties.

3. Noņemiet cezvi no sildvirsmas, kad ūdenī parādās putas. Kad putošana apstājas, novietojiet to vēlreiz uz uguns. Tas jādara 2 līdz 3 reizes.

4. Kārtīgi apmaisiet un ielejiet kafiju mazā tasītē. Baudiet!

Turku kafiju dzer palēnām, un to parasti pasniedz ar auksta ūdens glāzi.

Ūdens paredzēts mutes atsvaidzināšanai, lai labāk sajustu kafijas garšu pirms norīšanas.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu