Lukašenko: metro spridzināšana ir atklāta

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Naktī uz trešdienu Baltkrievijas varas iestādes aizturējušas divus aizdomās turētos par saistību ar Minskas metro sarīkoto sprādzienu, šorīt paziņoja Baltkrievijas ģenerālprokurora vietas izpildītājs Andrejs Šveds. Savukārt prezidents Aleksandrs Lukašenko trešdien paziņoja, ka noziegums atklāts. Pie tam aizturētie esot vainīgi citos noziegumos.

"Tie ir divi cilvēki, par kuriem patlaban tiek veikta izmeklēšana, īstenotas pirmās nopratināšanas ar advokātu piedalīšanos un saņemtas pirmās liecības," viņš stāsta. Abi aizturētie esot Baltkrievijas pilsoņi, kuri savā starpā jau sen esot pazīstami.

Lukašenko: spridzinātāji vainīgi arī citos noziegumos

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko trešdien pusdienlaikā paziņoja, ka terorakts ir atklāts. Lukašenko izteicās, ka spridzinātājs nodarītajā atzinies, pie tam viņi esot atzinušies arī citu sprādzienu organizēšanā.

"Uz viņu sirdsapziņas ir arī Neatkarības dienā Vitebskā 3.jūlijā notikušais sprādziens. Tas ir šausmīgi, bet fakts - šie ļaundari, kas noziegumus veica, strādāja konkrētos darba kolektīvos - kas nu bija virpotājs, kas elektriķis," paziņoja prezidents.

"Čekistiem un milicijai vajadzēja tikai diennakti, lai jau otrdien deviņos vakarā bez trokšņa un uguņošanas veiktu izpildītāju aizturēšanu.

[..] Galvenais ir tas, ka mēs zinām, kas viņi ir, bet vēl nav zināms, kāpēc viņi teroraktu veica, taču arī tas drīz būs zināms," pompozi izteicās Lukašenko.

Par Eiropas pēdējo diktatoru dēvētais Lukašenko saistībā ar notikušo spridzināšanu Minskas metro licis nopratināt arī vairākus opozīcijas politiķus.

Atpazīts videoierakstos

Prokuratūras pārstāvis Šveds iepriekš informēja, ka "ar lielu ticamības procentu var pieņemt, ka viens no aizturētajiem ir sprādziena izpildītājs". Tas esot kāds 1986.gadā dzimis vīrietis, kurš agrāk nav tiesāts.

"Video skaidri redzams, kā aizdomās turamais iekāpj metro stacijā "Kupalovkuju" un izkāpj "Oktjoberskaja", atrodas uz perona, uz soliņa atstāj somu un aiziet, veicot kaut kādas darbības jakas kabatā, pēc kā atskan sprādziens," video redzamo atstāsta Šveds.

Lai gan Baltkrievijas prokuratūra par pirmajiem aizturētajiem spridzināšanas lietā paziņoja jau vakar, vakar vakarā Šveds intervijā TV šo informāciju noliedza.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu