Krapāne kompensācijā saņems Ls 1159

Toms Ostrovskis
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) preses sekretārei Līgai Krapānei, atstājot amatu, pienāksies kompensācija vienas mēnešalgas apmērā jeb 1159 lati pirms nodokļu nomaksas. Darba attiecības ar Krapāni pārtrauktas "pēc savstarpējas vienošanās" ar šī gada 8.aprīli, informēja Valsts kanceleja.

Atbilstoši Valsts pārvaldes iekārtas likumam Krapānei pēc darba attiecību pārtraukšanas pēc savstarpējās vienošanās tiks izmaksāta kompensācija saskaņā ar minēto likumu vienas mēnešalgas apmērā - 1159 lati pirms nodokļu nomaksas, kā arī kompensācija par neizmantoto ikgadējo atvaļinājumu - 108,27 lati pirms nodokļu nomaksas, informēja Ministru prezidenta preses sekretāra pienākumu izpildītāja Zanda Šadre.

Dombrovskis ar Krapānes darbu bijis ļoti apmierināts

Foto: LETA

Atbildot uz jautājumu, vai tā ir tikai sakritība, ka Ministru kabinetu šomēnes pametuši jau divi sabiedrisko attiecību speciālisti, Dombrovskis sacīja: "Es šajā faktā nekādas sazvērestību teorijas nemeklētu."

Viņš neapstiprināja publiski izskanējušo informāciju, ka Krapāne bijusi spiesta pamest darbu informācijas noplūdes dēļ.

Konkurss uz vakanto amatu netikšot rīkots

Tiek uzsvērts, ka galvenie kritēriji preses sekretāram, līdzīgi kā citiem Ministru prezidenta biroja darbiniekiem, ir profesionalitāte un spēja iekļauties komandā. Darbinieku atlase primāri saistīta ar uzticību, par ko liecina īpašais darba nosacījumu tiesiskais regulējums - Ministru kabineta loceklim ir tiesības pārtraukt darba attiecības ar konsultatīvo amatpersonu vai darbinieku jebkurā laikā, nenorādot uzteikuma iemeslu. Savukārt Darba likums nosaka, ka darba devējs un darbinieks var izbeigt darba tiesiskās attiecības, savstarpēji vienojoties. Līdz ar to konkurss uz šo amatu netiks rīkots.

Krapānes vietu varētu ieņemt Aiva Rozenberga

Aiva Rozenberga
Aiva Rozenberga Foto: LETA
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu