Plūdu gadījumā Daugavpils var nodrošināt pagaidu pajumti 1000 cilvēkiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

16. aprīlī Daugavā ledus sakustējās un sāka virzīties lejup pa straumi. Sākoties ledus iešanai, ūdens līmenis strauji paaugstinājās. Par civilās aizsardzības dienestu gatavību plūdiem tika ziņots jau vairākkārt. Kādus konkrētus pasākumus ir gatavi veikt Daugavpils speciālisti, pastāstīja pilsētas domes civilās aizsardzības speciālists Vladislavs Ruskulis.

Pilsētas rīcībā esošu līdzekļu, instrumentu, ekipējuma, ierīču saraksts aizņem vairākas lappuses.

Piemēram, civilās aizsardzības vajadzībām Daugavpils uzņēmumi var piešķirt 10 pašizgāzējus, 7 ekskavatorus, 2 buldozerus, 20 benzīna zāģus, divas cisternas ūdens atsūknēšanai, 20 laivas, 22 elektroģeneratorus, kā arī lāpstas, laužņus, cirvjus un daudz ko citu. Ūdens stihijas ierobežošanai ir 640 maisi, 800 kubikmetri celtniecības atkritumu un 60 betona bloki.

Skolas un dienesta viesnīcas ir gatavas uzņemt cilvēkus no applūdušajām teritorijām. Pēc Civilās aizsardzības dienesta ziņām, pagaidu pajumti tas spēj vienlaikus nodrošināt aptuveni 1000 cilvēkiem.

Iedzīvotājiem, pamanot plūdu draudus, vispirms jāzvana uz tālruni 112. Glābšanas dienests koordinēs rīcību saskaņā ar konkrēto situāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu