Tukumā viesnīcā noticis sprādziens; cietuši trīs cilvēki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tukumā, viesnīcā un atpūtas centrā "Harmonija" noticis sprādziens, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere. Izsaukumu uz notikuma vietu VUGD saņēma plkst.13.07.

Pēc sprādziena izcēlās ugunsgrēks 10 kvadrātmetru platībā, kas tika ātri nodzēsts. Sprādzienā un ugunsgrēkā cietuši trīs cilvēki. Kopējā kompleksa platība ir aptuveni 860 kvadrātmetri. Centra telpas pēc sprādziena bija stipri piedūmotas.

Kā skaidroja Vetere, pagaidām nav noskaidrots sprādziena cēlonis. Pēc sākotnējās informācijas, sprādziens nav noticis apkures katlos.

Bijuši divi sprādzieni

Savukārt "Neatkarīgo Tukuma ziņu" interneta portāls "ntz.lv" vēsta, ka centrā "Harmonija" notikuši divi sprādzieni. Tajos vissmagāk cietusi kāda sieviete, kurai konstatēts rokas lūzums.

Skaistumkopšanas centra pirtniece Ieva Semjonova tieši tajā laikā bijusi pirtī un sagaidījusi pirts apmeklētājus, kam durvis tiek atvērtas plkst.13. Ātrāk par noteikto laiku nevienu iekšā laist nedrīkstot.

"Paldies dievam, ka tā, jo, ja būtu ielaidusi viņus vismaz trīs minūtes ātrāk, kas tad viņus varētu atrast...

Kad nogranda sprādzieni, cilvēki tikko kā bija iegājuši un ģērbās. Skrēju viņus glābt, ķēru somas un mantas, bet daudz kas jau vēl palika iekšā," portālam skaidroja darbiniece.

Pārbauda versiju, ka sprāgušas dūmgāzes

Tiek pārbaudīta versija, ka sprādzienus izraisījušas dūmgāzes. Pilnībā netiek izslēgta arī ļaunprātīga rīcība, vēsta portāls.

Savukārt kādam TVNET lasītājam izdevies nofilmēt sprādziena brīdi: redzams, ka pa viesnīcas logiem veļas dūmi un brīdi vēlāk atskan sprādziens (skat. pievienoto video!).

Ar Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdzi Ievu Sietnieci sazināties pagaidām neizdevās.

Kā liecina informācija mājaslapā "www.harmonija.lv", "Harmonija SPA" piedāvā SPA, skaistumkopšanas, fitnesa, pirts un viesnīcas pakalpojumus, kā arī telpas semināru un kursu organizēšanai.

Pēc "Firmas.lv" datiem "Harmonija SPA" viesnīcā, "Harmonija SPA Fitness", trenažieru zālē un "Harmonija SPA pirtis" Tukumā, Jāņa ielā saimnieko SIA "Pieci elementi". 100% uzņēmuma kapitāldaļu pieder Atim Ūdrim.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvā pieejamā informācija, Latvijas Tirgotāju asociācijas un Latvijas Pašvaldību savienība konkursā "Latvijas Labākais tirgotājs 2005" SIA "Pieci elementi" atpūtas centrs "Harmonija SPA" ieguva otro vietu.

Saskaņā ar "Firmas.lv" datiem, SIA "Pieci elementi" reģistrēta 2003.gadā. Līdz 2008.gadam tā darbojusies ar peļņu, bet 2009.gadā SIA "Pieci elementi" saimniekoja ar vairāk nekā 18 000 latu zaudējumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu