KNAB atsauc ziņas par Lembergam noteikto statusu Grinberga lietā (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izpildot tiesas spriedumu, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs šodien savā mājaslapā atsaucis ziņas par Ventspils mēram Aivaram Lembergam noteikto aizdomās turamās personas statusu un kriminālvajāšanu tā dēvētajā Grinberga lietā. Šajā krimināllietā Lembergu tiesa iepriekš bija attaisnojusi.

KNAB atsauc savā mājaslapā 2006.gada 18.aprīlī preses relīžu sadaļā paziņojumā «Ventspils domes priekšsēdētājs atzīts par aizdomās turēto dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā» izplatītās ziņas. Tāpat KNAB atsaucis 2006.gada 17.maijā preses relīžu sadaļā paziņojumā «KNAB lūdz uzsākt kriminālvajāšanu pret Ventspils domes priekšsēdētāju» izplatītās ziņas, aģentūru LETA informēja KNAB.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Lembergs preses konferencē 2010.gada marta sākumā norādīja: 2006.gada 18.aprīlī KNAB interneta mājaslapas sadaļā «Preses relīzes» publicēta ziņa - «Ventspils domes priekšsēdētājs atzīts par aizdomās turēto dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā», kurā apgalvojuma formā pirms tiesas sprieduma norādīts, ka, būdams valsts amatpersona, Lembergs esot ļaunprātīgi izmantojis savu dienesta stāvokli.

Tāpat 2006.gada 17.maijā KNAB preses relīžu sadaļā publicēta ziņa «KNAB lūdz sākt kriminālvajāšanu pret Ventspils domes priekšsēdētāju», kurā apgalvojuma formā arī norādīts, ka Lembergs ļaunprātīgi esot izmantojis savu dienesta stāvokli.

«Kaut arī visās trijās Latvijas tiesu instancēs - Kuldīgas rajona tiesā, Kurzemes apgabaltiesā un Augstākās tiesas Senātā - esmu atzīts par nevainīgu man celtajās apsūdzībās un pilnībā attaisnots un kaut arī attaisnojošais tiesas spriedums ir spēkā jau divus gadus, šīs preses relīzes ir pieejamas KNAB interneta vietnē vēl šobrīd,» iepriekš savu lēmumu vērsties tiesā skaidroja Lembergs.

Jau ziņots, ka pagājušā nedēļā stājies spēkā Rīgas apgabaltiesas 12.februāra spriedums, ar kuru par labu Lembergam prasībā pret Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) piedzīts 500 latu morālā kaitējuma atlīdzinājums tā dēvētajā Grinberga lietā.

Tāpat par labu Lembergam tika piedzīti 288 lati par tiesāšanās izdevumiem. Apgabaltiesa faktiski atstāja negrozītu Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas spriedumu, vienīgi samazinot summu no 4000 latu uz 500 latiem.

Tika atstāts negrozīts arī pirmās instances 2011.gada 8.jūnija spriedums daļā par pienākuma uzlikšanu KNAB atsaukt divās preses relīzēs 2006.gada aprīlī un maijā publicētās ziņas par Lembergam noteikto aizdomās turamās personas statusu un kriminālvajāšanu minētajā lietā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu