Policija soda par izteikumu "stulbā blondīne"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Liepājnieks, nosaucot Liepājas pašvaldības policijas Administratīvās nodaļas priekšnieka Ginta Krēslas sievu par "stulbo blondīni", par šo izteikumu saņēmis administratīvo sodu. Vai Liepājas pašvaldības policija pārsniegusi savas pilnvaras, jo "Tas ir civiltiesisks process, kas jārisina tiesā, nevis policijā," sarunā ar TVNET skaidroja zvērināts advokāts Aldis Gobzems.

Kā sestdien ziņoja laikraksts "Kurzemes Vārds", Liepājā visai komisku starpgadījumu piedzīvojis cienījamu vecumu sasniedzis vīrs Linards Ozols.

Piegādājot brikešu kravu Lāčplēša ielā 20, viņš nav varējis iebraukt pagalmā, jo tam priekšā bija novietota apvidus automašīna.

Auto piederējis kādai sievietei. Vīrietis apgalvo, ka, lūdzot pārvietot šo auto, nosaucis viņu par blondīnīti. Vēlāk izrādījies, ka sieviete ir vietējās pašvaldības policijas priekšnieka Ginta Krēslas sieva, un tā brikešu piegādātājam piespriests administratīvais sods 25 latu apmērā. Viņš gan paudis, ka negrasās to maksāt, jo neuzskatot matu krāsu par lamuvārdu.

TVNET sazinājās ar Liepājas pašvaldības policiju (LPP), kuras versija ir atšķirīga no vīrieša stāstītā. "Sabiedriskā vietā mutiski aizvainoja personu ar aizvainojošiem vārdiem, kas neatbilst sabiedriskām vispārpieņemtām ētikas un morāles normām," likuma pantu, pēc kāda piespriests administratīvais sods, telefonsarunā nosauc LPP sabiedrisko attiecību pārstāve Ineta Mikute.

"Viņš viņu nosauca par stulbo blondīni, nevis tikai blondīni vien. Tāpēc arī ir sastādīts šis protokols.

Viņa ir prasījusi atvainošanos, bet viņš teicis, ka negrasoties atvainoties tādai pamuļķei blondīnei un ka viņa maisoties pa kājām," par situāciju no policijas skatpunkta stāsta Mikute.

Sev piespriesto sodu vīrietis pagaidām nav samaksājis. Pašvaldības policijas pārstāve neuzskata, ka šis administratīvais pārkāpums piešķirts tāpēc, ka minētā sieviete bijusi Liepājas pašvaldības policijas šefa dzīvesbiedre. "Mums ir daudz iesniegumu par apsaukāšanos un apvainošanu," norāda LPP pārstāve.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu