7 meikapa triki briļļu nēsātājām (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: thevillageeyeworks.com

Brilles ir ne tikai redzes uzlabotājas, bet nu jau kuro gadu arī modē kalpo par īpašu aksesuāru. Lūk, pieci padomi meikapa veidošanā, ja esi starp briļļu cienītājām.

1. Meikapa meistari iesaka sākt ar pareizu briļļu rāmju izvēli ne tikai pēc sejas formas, bet arī uzacu loka. Briļļu rāmim ir nedaudz jāpiesedz uzacs loks. Ja uzacis ir īpaši gaišas, droši izvēlies košu briļļu rāmi, kas šo situāciju labos!

2. Visejošākie briļļu rāmji ir sudraba un zelta krāsā. Sudrabam piestāvēs dūmakaini pelēkas acu ēnas, bet zeltītajam - brūnas un bēšas. Vēsa toņa briļļu rāmītim vislabāk piestāvēs acu ēnas auksto krāsu gammā: piemēram, sudraba, pelēkas, zilas, dūmakaini rozā, ceriņkrāsas u.c. Bet siltās krāsas ietvaram vairāk piestāvēs tieši siltie toņi – brūnā, zaļā, dzeltenīgie toņi, persiku krāsa, rozā u.c.

Atceries, ka meikapam, kurš veidots zem brillēm, ir jābūt ļoti akurātam, kā zem lupas!
Foto: tomford.com

Nav nepieciešams obligāti izvēlēties vienādas krāsas briļļu rāmi un apģērbu. Drīzāk grima māksliniece Lūcija Peroni, iesaka izvēlēties citu akcentu. Pievienot papildus tēlam kādu krāšņu niansi - piemēram, lūpu krāsas toni. Būtiski gan te ir saglabāt toņu attiecības - nejaukt aukstos toņus kopā ar siltajiem.

4. Ko akcentēt meikapā?

Vizāžiste Bobija Brauna saka, ka nekad nenošausim greizi, ja izvēlēsimies klasisku meikapu. Esot divi pamatlikumi: vai nu akcentē meikapā acis un nekrāso lūpas, vai veido dabisko meikapu un piešķir lūpām intensīvāku dzīvīgumu.

5. Kādas acu ēnas izvēlēties

Vizāžists Jurijs Stoļarovs rekomendē vairumā gadījumu izmantot gaišas, matētas acu ēnas un veidot ļoti smalkas acu zīmuļa vai lainera līnijas.

Foto: thevillageeyeworks.com

Ja briļļu lēcas padara acis vizuāli mazākas, labāk veidot meikapu, izvairoties no akcentētām un skaidrām līnijām. Vizāžists Petross Petrohiloss iesaka izmantot t. s. «smokey eyes» - dūmakaino meikapu, kuru veido ar ēnojuma metodi. Tāpat arī zīmuli drīkst lietot uzkrītoši, protams, nepārspīlējot. Vakara grimam derēs arī košas, perlamutrīgas acu ēnas. Krāsojot plakstiņus, jāatceras, ka visintensīvākais tonis klājams ārējā plakstiņa daļā, plakstiņa vidū var iejaukt acu ēnas ar vieglu spīdumu. No tušām vislabāk derēs apjomu veidojošas tušas. Lūpas iesakām atstāt neuzkrītošas – vislabāk uzklājot spīdumu vai pavisam neuzkrītoša toņa pomādi.

7. Kā vizuāli nepalielināt acis. Meikaps tālredzīgajām.

Tālredzības brilles acis padara optiski lielākas, tāpēc nav iesakāms ar meikapa palīdzību tās izveidot vēl lielākas. Šajā gadījumā jāizvairās no košām un tumšām acu ēnām. Tāpat nav iesakāms spēlēties ar kontrasta krāsu acu ēnām. Acu zīmuļa vilktā līnija ir smalka un plāna vai arī var būt nedaudz izpludināta. Vizāžisti iesaka likt akcentu uz skropstām - izmantot apjomu veidojošu acu tušu, bet nepārspīlēt. Jūsu devīze – ar mēru! Acu ēnas vislabāk izmantot vienā tonī, maksimums divos. Ēnas uzklājiet maigi, vislabāk izmantojiet otiņu, ar kuru lieliski var sapludināt acu ēnas ap acs kontūru. Jāizmanto mierīgie, daļēji siltie toņi: bēšie, dūmu pelēkie, pelēkbrūnie, pelnu sudrabainie. Vislabāk izmantot matētās acu ēnas, jo perlamutrs un spīdumi acis padara ļoti izteiksmīgas. Arī zīmuļa kontūrām jābūt maigām, košs laineris šeit nederēs. Īsāk sakot, ap acīm jāveido dūmakains oreols, nevis abstrakta māksla.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu