Latviešu skvoteris Londonā ievācies Kongo rezidencē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no "Evening Standard"

Britu presē plašu publicitāti iemantojušais "latviešu skvoteris" Džeisons Radiks tagad mitinās īpašumā, kas pieder Kongo Demokrātiskajai Republikai, vēsta laikraksts "Evening Standard".

Četrus miljonus vērts īpašums

Četrus miljonu sterliņu mārciņu vērtais īpašums ar septiņām guļamistabām atrodas Londonas Hampstedas parka rajonā. Radiks tajā ievācies pirms trim nedēļām kopā ar vēl septiņiem domubiedriem.

Kongo diplomātiskais pārstāvis laikrakstam skaidroja, ka ēka bijusi tukša jau divus gadus un ka skvoteri tajā ielauzušies nelikumīgi.

Mītne paredzēta kā Kongo vēstnieka rezidence un to plānots atjaunot.

Tomēr Radiks laikrakstam sacīja, ka jaunais mājoklis viņu īsti neapmierinot, jo trūkstot ērtību - karstā ūdens un dušas. Nākotnē viņam esot plāni noskatīt kādu krāšņāku mājokli ar baseinu.

Blakus Kadafi dēlam

Skvoteru pārņemtā māja atrodas blakus Lībijas līdera Muamara Kadafi dēla Saifa savrupmājai, kas pamesta jau astoņus gadus un ir diezgan nožēlojamā stāvoklī un kurā skvoto bariņš lībiešu.

Kā vēsta laikraksts, 22 gadus vecais

Radiks esot prominentu Latvijas juristu dēls, no vecākiem iegūstot pietiekoši daudz juridisku zināšanu, lai izvairītos no aresta.

"Es neuztraucos par apcietināšanu. Policija nevar mani par neko apsūdzēt, līdz ar to man ir vienalga," sacīja Radiks.

Briti sašutuši par skvotera nekaunību

Kā jau ziņots, virkne britu preses izdevumu pēdējos mēnešos publicējuši sašutuma pilnus rakstus par "latviešu skvoteri", kurš Lielbritānijā esot ieradies tikai ar vienu mērķi - padzīvot zaļi, par velti mitinoties kādā īpašumā un uzturā lietojot atkritumos izmestos produktus no tuvējā lielveikala.

Internetā uzzinot par lieliskajām skvotošanas iespējām Lielbritānijā, Džeisons nolēmis Latvijā atstāt aiz muguras mitināšanos divistabu dzīvoklī kopā ar vecākiem un devies ceļā uz Londonu.

2400 kilometrus garo ceļu no Latvijas uz Lielbritāniju Džeisons mērojis ar autostopiem, vēsta laikraksts "Ham&High".

Pēc ierašanās Londonā "latviešu puisis" Džeisons dažus mēnešus dzīvojis pamestā bārā, taču tur viņam nav pārāk paticis, un viņš nolēmis pameklēt labākas mājas.

Tā viņš vienkārši devies pastaigā pa apkārtni un atradis sev jaunas mājas - pamestu dārgu īpašumu smalkajā Haigeitas rajonā.

Pēc Radika stāstītā, Lielbritānijā skvoteru dzīve ir īsta leiputrija - "šeit visu ko var dabūt bez maksas".

"Pat pārtika ir bez maksas. Mēs dodamies uz lielveikalu "Iceland" un iegūstam pārtiku no atkritumu konteineriem. Mums vienmēr ir pilns ledusskapis," lielījās Džeisons.

Vairākos britu laikrakstos publicētais stāsts izpelnījies lielu sašutumu lasītāju vidū, britiem sirdīgi lādot visus liekēžus un diedelniekus no Austrumeiropas, kas sabraukuši Lielbritānijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu