Vācijā Putina un kailo krūšu lietā ierosina krimināllietu (36)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Vācijā ir ierosināta krimināllieta pret Ukrainas kustības «Femen» dalībniecēm, kuras pirmdien rūpniecības gadatirgū Hannoverē Krievijas prezidenta Vladimira Putina vizītes laikā sarīkoja atkailināšanās akciju, ziņo laikraksts «Hannoversche Allgeimeine Zeitung».

Laikraksts informēja, ka akcijā ar kailām krūtīm piedalījušās piecas jaunietes - divas Vācijas pilsones, divas Ukrainas un viena Krievijas pilsone.

Pret viņām ir ierosināta krimināllieta pēc panta par valsts iestāžu un ārvalstu pārstāvju aizvainošanu. Šis pants paredz cietumsodu līdz trim gadiem, bet neslavas celšanas gadījumā - pat līdz pieciem gadiem.

Krimināllieta neesot Krievijas lūgums

Krievija nav lūgusi Vāciju sodīt «Femen» dalībnieces par viņu akciju Hannoverē, paziņoja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

«Neviens no Krievijas puses nav lūdzis Vācijas varas iestādes kaut kādā veidā sodīt aktīvistes no kustības «Femen«,» sacīja Peskovs. «Par huligānismu ir jāsoda. Tomēr tie nav mūsu huligāni un viņu sodīšana nav mūsu ziņā,» viņš uzsvēra.

Putins un Vācijas kanclere Angela Merkele vēroja jaunās «Volkswagen» automašīnas prezentāciju, kuru sniedza kompānijas vadītājs Martins Vinterkorns, kad sievietes ar kailām krūtīm sāka izkliegt saukli «pie velna diktatoru».

Vismaz viena no sievietēm bija redzama televīzijas kanāla NTV videomateriālā ar tādu pašu uzrakstu ar melnu krāsu uz viņas torsa.

NTV korespondents norādīja, ka sievietes aizturēja gadatirgus drošības dienesta darbinieki.

Merkele un Putins apmeklēja rūpniecības gadatirgu Hannoverē «Hannover Messe» Vācijas ziemeļos, kur Krievijai šogad ir īpašā viesa valsts statuss.

Merkele neskopojas ar kritiku Putinam

Pasākuma atklāšanā svētdienas vakarā Merkele aicināja Putinu «dot iespēju» nevalstiskajām organizācijām, kuras viņa raksturoja kā «inovāciju dzinēju», bet pie konventa centra bija pulcējušies desmitiem demonstrantu, kas pauda savu sašutumu par pēdējā laikā Krievijā notikušo vēršanos pret nevalstiskajām organizācijām, tiesībsargājošajām institūcijām veicot kratīšanu to birojos.

Komentāri (36)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu