Slepenā partijas seminārā «izglīto» Ogres novada auklītes (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ogrenet.lv

4.aprīlī tirdzniecības centra konferenču zālē teju visas dienas garumā norisinājās kādas Ogres novada partijas finansēts bezmaksas seminārs skolotāju palīgiem. Informācija par šāda pasākuma norisi, kas aptver visu Ogres novadu, gan iepriekš nekur netika publicēta. Par tamlīdzīga semināra esamību elektroniskā vēstulē paziņoja kāds no portāla lasītājiem. Lai pārliecinātos par šo vārdu patiesību, devāmies uz minēto vietu, kur sastapām nedaudz vairāk par 50 Ogres novada izglītības jomā strādājošus speciālistus.

Semināra galvenā tēma bija attīstību veicinoša komunikācija un disciplīna bērniem pirmsskolas izglītības iestādē. Nepilnu 7 stundu ilgušajā prezentācijā tika apskatītas vairākas tēmas par bērnu attīstību, ikdienas saskarsmi ar vecākiem un sadarbība ar skolotājiem bērna attīstības procesā.

Tomēr uzmanību piesaistīja piedāvātās programmas ievads (skatīt šeit). Pirms gana apjomīgā darba izglītības sfērā nācās ieklausīties semināra labvēļu vārdos, proti, dienas iesākumā noritējusi aptuveni stundu gara tikšanās ar partijas «Ogres novadam» pārstāvjiem. Pēc tam gan klātesošie jeb speciāli uzaicinātie darbinieki [uzaicinājumi tika nosūtīti individuāli uz e-pasta adresēm] ķērās vērsim pie ragiem.

Ogres novada domes priekšsēdētājs, partijas «Ogres novadam» priekšsēdētājs Edvīns Bartkevičs portālam Ogrenet apstiprināja, ka šis bija partijas kultivēts pasākums. Tāpat, E.Bartkevičs noraidīja versiju, ka tikšanās laikā būtu bijuši apspriesti pašreiz pirmskolas izglītības iestādēm tik būtiskie ēdināšanas jautājumi.

Par tā saucamo slepeno semināru nojausma nav bijusi pat Ogres novada domes priekšsēdētāja vietniecei izglītības un sociālo lietu jautājumos Vitai Pūķei. «Pašvaldība šo pasākumu neorganizēja. Par to uzzināju no bērnudārzu vadītājām ēdināšanas lietas speciālās darba grupas sanāksmē [4.aprīlī plkst.13]. Nav būtiski, kur to rīko. Galvenais ir, kas tajā seminārā piedalās, kādi ir lektori, kāda ir diskusija, kāda ir kvalifikācija un ko tas viss dod. Galvenais, ko tas iedod darbiniekam,» par aizvadīto semināru portālam Ogrenet komentāru sniedza V.Pūķe.

Jautājumu gan paliek vairāk nekā atbilžu. Piemēram, kāpēc pašvaldība, kurai ir krietni lielāki resursi, ieskaitot profesionālus attiecīgās jomas speciālistus, nav spējusi noorganizēt šāda semināra norisi, ja reiz tas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes darbiniekiem ir tik būtiski?

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu