Ziemeļkoreja apstiprinājusi plānus kodoluzbrukumam ASV (315)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziemeļkoreja ceturtdien dramatiski kāpināja savu militāro retoriku, paziņojot, ka ir apstiprinājusi plānus kodoltriecienu veikšanai pret mērķiem ASV teritorijā.

«Eksplozijas mirklis strauji tuvojas» un karš var izcelties jau «šodien vai rīt», paziņoja Ziemeļkorejas armija.

Ziemeļkoreja nāca klajā ar šo paziņojumu laikā, kad ASV pastiprina savu pretraķešu aizsardzību Klusajā okeānā, gatavojoties nosūtīt uz Guamu raķešu pārtvērējus, kuri būs bāzēti uz zemes, un nosūtot uz šo reģionu divus «Aegis» klases eskadras mīnukuģus.

Saspīlējums ir pastiprinājies arī uz Ziemeļkorejas robežas ar Dienvidkoreju pēc tam, kad Ziemeļkorejas režīms otrdien aizliedza Dienvidkorejas pilsoņiem ierasties Kesongas rūpnieciskajā kompleksā.

Sakaušot ASV ar mazākiem, bet precīziem kodoltriecieniem

Korejas Tautas armijas ģenerālštābs brīdināja Vašingtonu, ka ASV draudi tiks «satriekti ar .. mazākiem, vieglākiem un diversificētiem kodoltrieciena līdzekļiem». «Mūsu revolucionāro bruņoto spēku nesaudzīgā operācija šajā ziņā ir galīgi izskatīta un apstiprināta,» teikts ģenerālštāba paziņojumā, kuru pārraidīja Korejas Centrālā ziņu aģentūra (KCNA).

Ziemeļkoreja martā draudēja veikt «apsteidzošu» kodoltriecienu pret ASV.

29.martā Ziemeļkorejas vadītājs Kims Džonguns (Čenins) deva rīkojumu sākt gatavošanos stratēģiskiem raķešu uzbrukumiem ASV kontinentālajai daļai un militārajām bāzēm pēc tam, kad ASV bumbvedēji ar maskēšanās tehnoloģiju veica lidojumu pār Dienvidkoreju.

ASV aizsardzības ministrs Čaks Heigels trešdien paziņoja, ka Ziemeļkoreja rada «reālas un skaidras briesmas» ASV, kā arī ASV sabiedrotajām Dienvidkorejai un Japānai.

Šaubas par Ziemeļkorejas militāro varenību

Lai gan Ziemeļkoreja ir veikusi kodolizmēģinājumus, daudzi eksperti uzskata, ka tā tomēr nav spējīga aprīkot ar kodolgalviņu ballistisku raķeti, kas varētu dot triecienu ASV bāzēm vai ASV teritorijai.

Komentāri (315)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu