Kia ar Rolls-Royce tipa durvīm (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kia

Kamēr Ziemeļkoreja tuvumā esošajām valstīm un arī ASV draud ar saviem kodolieročiem, Dienvidkorejas galvaspilsētā Seulā norisinās devītais Starptautiskais auto šovs. Kia tajā demonstrē iepriekš pieteikto kompaktauto CUB.

Vēl pirms Seulas auto šova atklāšanas tika vēstīts, ka CUB būs nepilnus četrus metrus garas četru durvju kupejas konceptuālā versija. Arī pēc auto pirmizrādes Kia galvenais dizainers un vadītājs Pēters Šreijers saglabā nostāju, ka tā ir kupeja ar pretējā virzienā veramām aizmugurējām durvīm, lai gan faktiski automobilim ir hečbeka virsbūve.

Lai vai kā, CUB ir 2007.gadā prezentētā 2+2 sēdvietu konceptauto Kia Kee stilistikas jauna interpretācija. Tā priekšējās daļas dizains ir kā seja ar platu smaidu, zīmolam raksturīgo radiatora režģi šaurākā izpildījumā un tajā izceltu turbīnas gaisa ieplūdes atveri, un divu sekciju LED lukturiem. Auto aizmugure stilistiski ir saistīta ar degungalu un izceļ auto plato šķērsbāzi.

CUB salonā ir četras atsevišķas sēdvietas. Interjers ir veidots, lai radītu sajūtas kā premium automobilī. Sēdekļi ir apšūti ar melnu ādu, un to papildina dzelteni akcenti gan vīļu nošuvumos, gan durvju paneļu ielaidumos un uz stūres. Stūre savukārt ir vairāk nekā auto vadības ierīce, jo tās aplokā iebūvētie sensori spēj nolasīt vadītāja bioritmu datus, tā paaugstinot braukšanas drošību.

Mazā auto motora telpā atrodas 1,6 litru turbo dzinējs ar 204 ZS un 265 Nm. Tas ir tas pats spēka agregāts, ko Kia piedāvās Eiropas tirgum domātajos pro_cee’d GT un cee’d GT. Apvienojumā ar standarta sešu pakāpju manuālo transmisiju šis dzinējs Kia GT modeļiem ļauj 100 km/h sasniegt 7,7 sekundēs un maksimāli attīstīt 230 km/h.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu