Bērziņš nolēmis apmaksāt Zatlera dzīvokļa remontu (15)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts prezidents Andris Bērziņš, izrādot cieņu savam priekšgājējam Valdim Zatleram, piedāvājis apmaksāt aptuveni 80 000 latu vērto eksprezidenta mājokļa remontu.

Prezidents savu piedāvājumu komentē atturīgi, vien bilstot, ka pašreizējā situācija nav pieļaujama. «To, ka šī situācija nav pieņemama, es tam piekrītu. Tas ir jārisina nekavējoties,» svētdien žurnālistiem sacīja Bērziņš. Kā vēlāk skaidroja prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne, Bērziņš ar savu piedāvājumu vēlējies samazināt ažiotāžu ap šo jautājumu.

Vienlaikus nav skaidrības, vai Bērziņš drīkst ieguldīt savus privātos līdzekļus, lai remontētu valsts īpašumā esošu dzīvokli, kas tiks nodots bijušā prezidenta lietošanā. VAS «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ) pārstāve Daiga Laukšteina norādīja, ka Valsts prezidenta izteiktais piedāvājums patlaban tiek izvērtēts.

Pats eksprezidents joprojām ietur sākotnējo pozīciju un nekādus komentārus par sava pēcteča ideju nesniedz. Jāņem vērā, ka Zatleram, kura uzkrājumi saskaņā ar deklarāciju pērn ir ievērojami sarukuši, valsts piešķirto mitekli vēlāk vēl nāksies aprīkot ar mēbelēm.

Jau ziņots, ka pagājušā gada nogalē VNĪ no uzņēmējas Irēnas Pulkinenas par 484 934 latiem iegādājās dzīvokli bijušajam Valsts prezidentam Zatleram. Vēlāk atklājās, ka dzīvokļa remontam nepieciešami vēl aptuveni 80 000 latu.

***Šī ir 1.aprīļa - joku dienas - ziņa.***

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu