Šodien gaidām RD lēmumu par RS šefu Bemhenu (20)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmuma "Rīgas satiksme" (RS) akcionāri otrdien skatīs slēdzienu par auditu RS, ziņo Rīgas dome. Iepriekš Rīgas mērs Nils Ušakovs termiņu slēdziena sagatavošanai par RD Audita un revīzijas pārvaldes tematiskās pārbaudes atzinumā norādītājiem faktiem pagarināja līdz otrdienai, pakļaujoties RS valdes lūgumam.

Iepriekš Rīgas mērs Nils Ušakovs termiņu slēdziena sagatavošanai par RD Audita un revīzijas pārvaldes tematiskās pārbaudes atzinumā norādītājiem faktiem pagarināja līdz otrdienai, pamatojoties uz RS valdes lūgumu.

RD Sabiedrisko attiecību nodaļā paskaidroja, ka termiņš jāpagarina, lai niansēti un objektīvi izvērtētu ikviena RS atbildīgā darbinieka rīcību, tās atbilstību un tiesisko pamatotību, kā arī sniegtu priekšlikumus par nepieciešamajiem uzlabojumiem neatbilstību un trūkumu novēršanai.

Jau vēstīts, ka 21.februārī uz laiku no amata pienākumu pildīšanas tika atstādināts RS valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens. Par RS valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju iecelta RS valdes locekle Irina Feļdmane, kurai kopā ar RD Juridiskās pārvaldes vadītāju Jāni Liepiņu uzdots sākt pārbaudi par audita rezultātiem, lai konstatētu iespējamo amatpersonu atbildību saistībā ar izmaksātajām kompensācijām bijušajiem RS valdes locekļiem. Pārbaude bija jāpabeidz līdz 4.martam, taču vēlāk termiņš tika pagarināts līdz otrdienai.

Iepriekš Rīgas mērs Ušakovs informēja, ka pērn RS tika sākts audits par kompensāciju izmaksāšanu trim bijušajiem RS valdes locekļiem - Igoram Žagaram, Igoram Volkinšteinam un Egilam Dīriņam, kuriem kopumā tika izmaksāts 51 tūkstotis latu. "Saskaņā ar audita rezultātiem šīs kompensācijas izmaksātas, pārkāpjot tiesiskās normas," viņš minēja. Vienlaikus RD priekšsēdētājs vērsa uzmanību uz to, ka visi trīs bijušie RS valdes locekļi saņemtās kompensācijas ir atmaksājuši atpakaļ un uzņēmumam nekādi zaudējumi nav radušies.

Ušakovs iepriekš intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" atzina, ka Bemhens viņam dotos uzdevumus ir pildījis, taču par turpmāko Bemhena darbību RS vai jauna vadītāja meklējumiem varēs spriest tikai pēc pārbaudes uzņēmumā. "Bemhena kungs ir atcelts no valdes priekšsēdētāja amata uz pārbaudes laiku. Vai viņa atcelšana būs tikai uz pārbaudes laiku, vai tā būs ilgāka, vai arī uz visiem laikiem - to mēs redzēsim tikai pēc pārbaudes. Pēc tam mēs varēsim runāt arī par pārējām lietām," sacīja Rīgas mērs.

Pēc "Lursoft" informācijas, Bemhens ir RS vadītājs kopš 2003.gada februāra, un šā gada janvārī Bemhens RS valdes priekšsēdētāja amatā tika apstiprināts uz vēl vienu termiņu."Rīgas satiksme" nodrošina Rīgā pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu