Jaguar XKR-S GT - ātrs ne tikai uz ielas (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jaguar

Ņujorkas auto šovā līdzās visu laiku jaudīgākajam limuzīnam XJR Jaguar izstādījis arī īpašu XKR-S modifikāciju GT.

XKR-S ir Jaguar XK sērijas kupeja (auto pieejams arī ar kabrioleta virsbūvi), kam uzstādīts 5 litru V8 kompresordzinējs ar 550 zirgspēkiem un 680 ņūtonmetriem.

Ar to ir vairāk nekā pietiekami, lai piedalītos ikdienas satiksmē, taču, ja ir vēlme ik pa laikam apmeklēt kādu sacīkšu trasi, tad var vēlēties vairāk. Un Jaguar šādu iespēju tagad piedāvā ar XKR-S GT modifikāciju.

No standarta XKR-S šis auto pirmkārt atšķiras ar pamatīgi uzlabotām aerodinamiskajām īpašībām un līdz ar to arī dizainu. XKR-S GT ir speciāls priekšējais bampers un milzīgs antispārns aizmugurē, kuri ievērojami paaugstina piespiedējspēku un dod iespēju līkumos braukt ar lielāku ātrumu. Apvienojumā ar aerodinamisko difuzoru šie elementi pie 300 kilometriem stundā uz auto spiež ar 145 kilogramiem. Starp citu, 300 km/h ir auto elektroniski ierobežotais maksimālais ātrums.

Paralēli tam veiktas pamatīgas izmaiņas balstiekārtas regulējumā. Priekšējās un aizmugurējās piekares konstrukcijā par paraugu ņemti modelim F-Type izstrādātie mezgli, auto ir palielināta priekšējā šķērsbāze, adaptīvie amortizatori ir krietni vien stingrāki un līkumos sasvēršanās ir samazināta līdz minimumam.

Tāpat var atzīmēt, ka šis ir pirmais Jaguar ar standartā uzstādītiem keramisko bremžu mehānismiem. Tie palielina bremzēšanas veiktspēju un vienlaicīgi samazina neatsperoto masu par 21 kilogramu. Dzinējs turpretim ir palicis bez izmaiņām un XKR-S GT nodrošina paātrinājumu līdz 60 jūdzēm (96 kilometriem) stundā 3,9 sekundēs.

Jaguar atzīmē, ka XKR-S GT šobrīd paredzēts piedāvāt tikai Ziemeļamerikas tirgū un pirmais metiens būs vien 30 vienības.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu