Azerbaidžānas policija novērš "tautas protestus" (5)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Azerbaidžānas policija piektdien arestēja protestēt gatavos aktīvistus, sagraujot opozīcijas spēku pirmo mēģinājumu pievienoties dumpīgajam noskaņojumam, kas pārņēmis arābu pasauli.

Opozīcija vēsta, ka arestēts dučiem aktīvistu, bet policija paziņoja, ka aizturēti tikai desmit cilvēki.

Internetā ievietots videomateriāls, kurā redzams, kā uz policijas autofurgonu tiek aizvesti vairāki jauni cilvēki.

Kā jau ziņots, demokrātijas aktīvisti piektdien mēģināja sarīkot valsts mēroga protestu dienu, izmantojot sociālo tīklu "Facebook".

"Lielā tautas diena Azerbaidžānā" bija paredzēta kā protests pret prezidenta Ilhama Alijeva vadīto autoritāro režīmu.

Opozīcijā esošās partijas "Musavat" līderis Isa Gambars AFP pavēstīja, ka piektdien arestēts dučiem aktīvistu, tostarp arī viņa dēls un opozīcijā esošās Liberāldemokrātu partijas līderis Fuads Alijevs.

Bet Baku policijas pārstāvis žurnālistiem paziņoja, ka aizturēti tikai desmit cilvēki.

"Policija ir izjaukusi mēģinājumu sarīkot nesankcionētus protestus pie (..) metro stacijas un vilcienu stacijas Baku," paziņoja amatpersona.

Policija piektdien no rīta koncentrēja spēkus potenciālajā protestu norises vietā netālu no Valsts naftas akadēmijas Baku centrā un citās vietās pilsētā, no notikuma vietas ziņoja AFP žurnālists.

Kā jau ziņots, varas iestādes jau iepriekš arestēja vismaz piecus aktīvistus, raisot starptautiskās sabiedrības bažas.

Eiropas Savienības (ES) delegācija Baku savā piektdien izdotajā paziņojumā norādīja, ka tā ir nobažījusies par aizvien biežāk saņemtajām ziņām par gados jauno aktīvistu arestiem šajā valstī.

Arī ASV vēstnieks Azerbaidžānā Metjū Braiza pavēstīja, ka turpinās uzmanīgi sekot līdzi šīm lietām.

"Mēs esam ceļā uz demokrātiju un iesim šo ceļu līdz galam," savā "Facebook" lapā uzsvēra aktīvisti. "Uzklikšķinot uz "Es piedalos", jūs vienkārši apliecināt tiešsaistē savu atbalstu azerbaidžāņu lietai."

Līdz piektdienai savu līdzdalību bija apstiprinājuši 4135 cilvēki.

Energoresursiem bagātā Azerbaidžāna citu valstu uzmanību piesaistījusi kā naftas un dabasgāzes piegāžu avots, un kritiķi apsūdz Rietumus acu pievēršanā attiecībā uz cilvēktiesību pārkāpumiem šajā valstī, lai nosargātu savas ekonomiskās intereses.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu