Tibetas aizstāvji Latvijā skaidrojas ar policiju (23)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vakar ar demonstrācijām visā pasaulē tika atzīmēta tibetiešu nacionālās sacelšanās diena, tostarp arī Latvijā. Dienā, kad pasaule atzīmēja tibetiešu nacionālās sacelšanās dienu, Latvijas amatpersonas un premjers Valdis Dombrovskis tikās ar Ķīnas Komunistiskās partijas ministru Vanu Dzjažuju, bet iepretim valdības logiem protestējošiem Tibetas aizstāvjiem bija jāskaidrojas ar policiju.

Vakar iepretim valdības ēkai Ķīnas ministra vizītes laikā Tibetas aizstāvji atritināja Ķīnā aizliegto Tibetas karogu, atgādinot par tālās tautas likteni. Tomēr policisti lūdza sanākušos cilvēkus izklīst, jo pikets neesot pieteikts Rīgas domē (RD), savukārt Tibetas aizstāvji skaidroja, ka esot tikai vienkārši garāmgājēji, kas grib pastāvēt iepretim valdības ēkai.

Foto: LETA

Dienā, kad pasaule solidarizējas ar Tibetu, virs Latvijas valdības ēkas plīvoja komunistiskās Ķīnas karogs, neskatoties uz to, ka Latvijā ir aizliegta komunisma simbolika.

1959. gada 10. martā Ķīna apspieda nacionālo sacelšanos okupētajā Tibetā. Arī pirms trim gadiem, 2008. gada 10. martā, Ķīnas armija vardarbīgi apspieda protestus Tibetā, bija simtiem upuru.

Foto: LETA

„10. marts ir diena, kad tibetieši un Tibetas atbalstītāji visā pasaulē stingri pauž savu atbalstu tibetiešiem Tibetā, kuri turpina pretoties Ķīnas īstenotajai apspiešanai, kā vien viņi to spēj,” pastāstīja biedrības „Latvija Tibetai” pārstāvis Jānis Ziemelis.

Viņš skaidro, ka par spīti nepārtrauktajām Ķīnas represijām ir radusies jauna spēcīga kustība, kuras vadībā ir Tibetā mītošie jaunās paaudzes tibetieši, kuri izmanto radošu, nevardarbīgu taktiku, lai rastu iespēju gan pašiem, gan savās kopienās mest izaicinājumu Ķīnas varai.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu