Patur apcietinājumā par šaušanu kinoteātrī aizturēto Zikovu (52)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas apgabaltiesa šodien nolēma atstāt negrozītu Latgales priekšpilsētas tiesas lēmumu, ar kuru tika apcietināts par kinoteātrī "Forum Cinemas" izdarīto slepkavību aizdomās turamais 1983.gadā dzimušais Nikolajs Zikovs.

Kā ziņots, sūdzību par 21.februāra tiesas lēmumu iesniedza Zikova advokāts Vilis Sruoģis. Viņš uzskata, ka, pieņemot lēmumu par apcietinājuma piemērošanu, tiesa nav ņēmusi vērā aizdomās turamā personību un lietas apstākļus, bet gan tikai sabiedrībā izraisīto ažiotāžu. Plašākus komentārus par sūdzības saturu advokāts nevēlējās sniegt.

Neatklāj, vai šāvējs sācis liecināt

Pēc šodien notikušās tiesas sēdes Sruoģis norādīja, ka viņš nedrīkstot izpaust sīkāku informāciju par izmeklēšanas gaitu, tāpēc advokāts neatklāja, vai Zikovs ir sācis liecināt par notikušo. Šodienas tiesas lēmums nozīmē, ka Zikovam būs jāpaliek apcietinājumā vēl ilgāk nekā mēnesi jeb divus mēnešus kopš viņa apcietināšanas, skaidroja Sruoģis.

Izskatīs pēc gada

Aizstāvis žurnālistiem prognozēja, ka lietas izskatīšana pēc būtības tiesā varētu sākties ne ātrāk kā pēc gada.

Jau vēstīts, ka nogalinātais Aigars Egle bija augsta līmeņa darbinieks bankā "Citadele", četru bērnu tēvs. Viņš tika nošauts nepilngadīgās meitas acu priekšā pēc tam, kad netālu sēdošajam Zikovam aizrādīja par nepiedienīgi skaļu uzvešanos filmas laikā.

Komentāri (52)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu