Ķīna liedz ārvalstu tūristiem martā apmeklēt Tibetu (7)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ķīna noteikusi aizliegumu martā Tibetu apmeklēt ārvalstu tūristiem, kas saistīts ar trešo gadadienu kopš reģionu pāršalca pret Pekinas varu vērsti protesti.

"Tūrisma birojs neizsniegs atļauju ārvalstniekiem martā iebraukt Tibetā," reģiona galvaspilsētā Lhasā pavēstīja kādas tūrisma kompānijas pārstāvis. "Viņi nevar braukt uz Tibetu martā, bet, kas attiecas uz aprīli, mēs joprojām gaidām paziņojumu par iespējamām izmaiņām."

Arī citas tūrisma aģentūras ziņu aģentūrai AFP apliecināja, ka šomēnes ārvalstu tūristi Tibetā ielaisti netiks.

Lai apmeklētu Tibetu, ārvalstniekiem papildus Ķīnas vīzai nepieciešamas īpašas atļaujas.

Pēc plašajiem nemieriem 2008.gada martā ārvalstu tūristiem uz Tibetu bija liegts doties vairāk nekā gadu. Kopš tā laika Ķīna ievērojami pastiprinājusi drošības pasākumus šajā reģionā.

Kā liecina starptautiskās cilvēktiesību aizstāvju "Human Rights Watch" pērnā gada ziņojums, demonstrāciju laikā Ķīnas drošības spēki brutāli piekāvuši protestētājus, bet vairāki cilvēki tikuši nošauti.

Pie šādiem secinājumiem tiesību aktīvisti nonākuši, intervējot vairāk nekā 200 tibetiešu bēgļus un citus demonstrāciju aculieciniekus laika posmā no 2008.gada marta līdz 2010.gada aprīlim, kā arī izmantojot oficiālo informāciju.

Pekina noliedz, ka pret reģiona iedzīvotājiem būtu vērsta vardarbība.

Ķīna pārvalda Tibetu kopš 1951.gada, kad šajā Himalaju reģionā tika iesūtīts komunistu valdības karaspēks, lai to "atbrīvotu".

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu