Aizliegtos traumatiskos ieročus brīvi tirgo internetā (40)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijā brīvi nopērkami bīstamie traumatiskie ieroči, kuru tirdzniecība mūsu valstī ir aizliegta. Nelegālie ieroči tiekot tirgoti internetā, tajā skaitā munīcija – gumijas lodes, tā trešdien informēja LNT ziņas.

Izmanto bruņotās laupīšanās

Traumatisko šaujamieroču tirdzniecība un iegāde ir aizliegta ar likumu, par ko draud kriminālatbildība – sods līdz pat desmit gadiem cietumā. Taču šobrīd internetā varot brīvi iegādāties traumatiskos ieročus un atbilstošu munīciju, vēstīja LNT ziņas.

Policijā norādīts, ka traumatiskie ieroči Latvijā esot aizliegti tikai no šā gada janvāra. Valsts policijas Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieks Jānis Lazdiņš atzina, ka šādi ieroči tika lietoti bruņotās laupīšanās.

„Šie laupītāji nebaidījās šos ieročus lietot. Praktiski katrā otrajā trešajā laupīšanā tika veikti mērķtiecīgi šāvieni,” informēja Lazdiņš.

Kontrabandisti strādā naski

Kāds anonīms ieroču eksperts LNT ziņās vērsa uzmanību uz faktu, ka arī traumatiskais ierocis var būt cilvēkam nāvējošs - gluži tāpat kā kaujas ierocis. Tāpēc šādu šaujamo nelegāla tirdzniecība, viņaprāt, būtu jāapkaro.

„Kontrabanda Latvijā notiek. Ir cilvēku grupa, kas nelegāli no Krievijas, Ungārijas un Turcijas ieved gumijas lodes, un tās der gāzes ieročiem. Tad viņi pērk gāzes ieročus un pārtaisa stobrus, un šeit var izmantot šīs ievestās gumijas lodes,” tā intervijā stāstīja anonīmais ieroču veikala pārdevējs.

Jau ir aizturētie

Policijā pauda viedokli, ka nevis tā neesot izkontrolējusi, bet gan neesot pietiekami sabiedrību informējusi par to, ka traumatisko ieroču realizācija, iegāde un izmantošana ir kriminālsodāms pārkāpums.

Policisti raidījumam apgalvoja, ka iespēju robežās viņi darot, ko varot, lai novērstu nelegālo ieroču apriti – ne vien traumatisko, bet arī kaujas ieroču. Lazdiņš uzsvēra: „Policistu ir mazāk nekā personu, kas vēlas noziedzīgos nodarījumus izdarīt, tādēļ katram blakus policistu nepieliks.”

Kā informēja LNT ziņas, šogad jau aizturētas sešas personas, pie kurām izņemti traumatiskie ieroči. Tajā skaitā esot arī viena persona, kas tirgojās ar traumatiskajiem ieročiem internetā.

Komentāri (40)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu