Atrasti speciālisti dakteru-klaunu darbam; atsaucība milzīga (23)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc negaidīti lielas atsaucības konkursu uz šo profesiju izturējuši 18 dažādi speciālisti, kuri jau sākuši pirmās nodarbības. Pēc to beigšanas jau maijā viņi dosies uz Bērnu slimnīcu, kur viņu uzdevums būs atvieglot mazo pacientu sāpes.

Pirmās nodarbības ir improvizācijas teātris. Topošajiem klauniem jāprot ātri un atraktīvi reaģēt uz katru jaunu situāciju. Pasniedzējs stāsta: šī arī ir sava veida terapija, ko dēvē par play back teātri. Cilvēkiem, it sevišķi bērniem, bieži vien «jā» patiesībā nozīmē «nē» un «nē» – tas ir zem kautrības apslēptais «jā».

Varis Klausītājs, improvizācijas teātra režisors un aktieris: «Tas cilvēks, ar ko viņi strādā, varētu būt, ka viņā ir jāieklausās īpaši. Ka viņam ir kaut kas, uz ko viņš ir īpaši jūtīgs, un tad var tieši izspēlēt to, lai tiktu no tā vaļā.»

Mācīties par dakteriem klauniem pieteicās pat 90 cilvēki. Izvēlējās 18 labākos.

Priekšroka tika dota tiem, kam ir pieredze medicīnā vai aktiermākslā. Tomēr galvenais atlases kritērijs bija cits.

Marianna Milovska, Dr. Klauns biedrības vadītāja: «Vai viņš tiešām nāk strādāt un viņam ir vēlme dalīties ar savu prieku, ar savu mīlestību un viņam ir ar ko dalīties, vai viņš nāk risināt savas personīgās problēmas un ar to it kā palīdzēt. Tieši tāpēc mēs speciāli noalgojām psihologu, kas šo visu kopā ar mums pārbaudīja.»

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu