VNĪ izrādīs Zatlera dzīvokli (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdien, 19.martā, plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem būs iespēja apskatīt nekustamo īpašumu Elizabetes ielā 17, Rīgā, kas tika nodots bijušā Valsts prezidenta Valda Zatlera (RP) lietošanai un ir derīgs tūlītējai dzīvošanai, informēja VAS «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ).

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem būs iespēja klātienē vizuāli novērtēt dzīvokļa tehnisko stāvokli, pārliecināties, ka tajā ir iespējams mitināties, kā arī pievērst uzmanību vietām, kur saskaņā ar šā gada janvārī sasauktās apsekošanas ekspertu sanāksmes lēmumu ir nepieciešami uzlabojumi.

VNĪ Zatlera dzīvokli izrādīs plkst.12.

Jau ziņots, ka patlaban eksprezidenta Valda Zatlera dzīvoklis ir atbrīvots un tādēļ laiks ir piemērots remonta veikšanai. Pēc dzīvokļa pēdējās apsekošanas remonta izdevumu tāme veido 80 867 latus, kas tiks uzkrāti un refinansēti pakāpeniski, nākamo desmit gadu periodā, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja Valsts prezidenta preses padomniece Līga Krapāne.

Viņa skaidroja, ka Latvijas Valsts prezidenta kanceleja ir šī īpašuma Rīgā, Elizabetes ielā 17, nomnieka pārstāvis, jo īpašuma lietotājs ir Zatlers, bet īpašuma iznomātājs ir VAS «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ).

Krapāne sacīja, ka VNĪ 2012.gada 5.jūlija dzīvokļa vizuālās apsekošanas atzinumā tika minēts, ka dzīvokļa telpu apdares un aprīkojuma līmenis ir atbilstošs komforta prasībām un piemērots tūlītējai dzīvošanai.

«Lai gan dzīvoklis ir piemērots tūlītējai dzīvošanai, taču šī atzinuma ieteikuma daļā ir arī vērsta uzmanība uz to, ka turpmākai ilgstošai dzīvokļa ekspluatācijai ir vēlams dzīvokļa apdares, inženiertehniskā un sanitārtehniskā aprīkojuma kārtējais remonts ar iespējamo atsevišķu aprīkojuma elementu nomaiņu, jo pēdējais kosmētiskais remonts ticis veikts pirms aptuveni desmit gadiem,» sacīja Krapāne.

Pie dzīvokļa nodošanas tika saņemti dzīvokļa lietotāja Zatlera iebildumi par īpašuma tehnisko stāvokli un konkrēti priekšlikumi uzlabojumu veikšanai, piemēram, visās dzīvokļa telpās sakārtot elektroinstalāciju, kas ir neatbilstošā tehniskā stāvoklī, veikt apkures katla nomaiņu un apkures sistēmas tīrīšanu, kā arī kanalizācijas sistēmas, kas ir avārijas stāvoklī, nomaiņu. Turklāt lielākajā daļā telpu veicams kosmētiskais remonts, novēršot plaisas griestos un sienās, kā arī grīdas seguma bojājumus, skaidroja Krapāne.

Valsts prezidenta kancelejas budžetā ir paredzēti līdzekļi Zatlera dzīvokļa nomas maksai. Nomas maksas aprēķinā ir iekļauti līdzekļi kārtējiem/kapitālajiem remontiem 1% apmērā no dzīvokļa iegādes vērtības jeb 4849,34 lati gadā, piebilda Krapāne.

VNĪ pārstāve Daiga Laukšteina sacīja, ka nekustamais īpašums pirms iegādes tika apsekots un novērtēts tā vizuālais stāvoklis. Dzīvoklis tika atzīts par derīgu tūlītējai dzīvošanai, ilgtermiņā paredzot remontdarbu nepieciešamību.

«Jāņem vērā, ka dzīvoklis ilgāku laiku ir bijis lietots un, cilvēcīgi raugoties, tas ir jāsaved pienācīgā kārtībā. Pēc kopīgas telpu apskates ar Zatleru, Valsts prezidenta kancelejas pārstāvjiem un Finanšu ministrijas amatpersonām, Valsts prezidenta kanceleja ir izvērtējusi lietotājam nepieciešamos darbus un iespējamos risinājumu telpu sakārtošanai un pielāgošanai, saskaņā ar ko VNĪ veiks remontdarbus minētajā objektā,» sacīja Laukšteina.

Jau ziņots, ka pagājušā gada nogalē VNĪ no uzņēmējas Irēnas Pulkinenas par 484 934 latiem iegādājusies dzīvokli bijušajam Valsts prezidentam Zatleram.

Dzīvokļa izvēles un iegādes kārtību nosaka Ministru kabineta noteikumi «Kārtība, kādā personai, kura ieņēma Valsts prezidenta amatu, tiek nodrošinātas sociālās un citas garantijas». Atbilstoši tiem Valsts prezidenta kanceleja izveidoja komisiju, kas pieņēma lēmumu par konkrēta dzīvokļa iegādi. Pamatojoties uz šīs komisijas lēmumu, VNĪ organizēja pirkuma darījumu, kā rezultātā 2012.gada 27.decembrī īpašuma tiesības uz šo nekustamo īpašumu ir reģistrētas Latvijas valstij Finanšu ministrijas personā.

Uzņēmēja Pulkinena bija Esko Heikki Juhana Pulkinena pilnvarotā persona. Viņa Valsts prezidenta kancelejas izsludinātajā dzīvokļa iegādes konkursā iesniedza visus nepieciešamos dokumentus, kā arī pārstāvēja Pulkinena intereses šajā darījumā.

Zatlera vajadzībām iegādāts dzīvoklis Elizabetes ielā 17, un tas ir tas pats dzīvoklis, kas līdz šim eksprezidenta vajadzībām tika īrēts. Īpašuma platība ir 195,33 kvadrātmetri, bet pirkuma cena - 484 934 lati.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu