Premjera ārštata padomniece atalgojumā saņem 1050 latus (38)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ministru prezidenta ārštata padomniece projektu vadības jautājumos Maija Celmiņa atalgojumā saņem 1050 latus pirms nodokļu nomaksas, apliecināja Valsts kancelejas Komunikāciju departamenta vadītāja Ieva Aile.

Viņa informēja, ka ar Celmiņu noslēgts uzņēmuma līgums par kopējo summu 1050 latu. Tikmēr pārējie septiņi premjera padomnieki atlīdzību par darbu nesaņem.

Celmiņai atalgojums tiek maksāts, jo papildus padomnieka funkcijām viņa regulāri veic pienākumus saistībā ar Investīciju koordinācijas padomes darba organizēšanu. Tāpat Celmiņa koordinē premjera ārvalstu ienākošās un izejošas vizītes attiecībā uz uzņēmēju iesaisti ar mērķi piesaistīt investīcijas un aktivizēt uzņēmējdarbības vidi.

Uzņēmuma līgums no darba līguma (štata darbiniekiem) atšķiras ar to, ka tas tiek slēgts uz konkrētu periodu par noteiktu darbu izpildi. Visi nodokļi tiek nomaksāti, bet šī līguma forma neparedz nekādas sociālās garantijas, piemēram, atvaļinājumu pabalstu, atlaišanas pabalstu vai tamlīdzīgi, paskaidroja Aile.

Viņa arī informēja, ka premjera štata padomnieku algu palielināšana tiks segta no Valsts kancelejas kopējā atalgojuma fonda. Šogad tam nepieciešami papildu pieci tūkstoši latu. Vienlaikus viņa norādīja, ka kopumā 2011.gadā konsultatīvo amatpersonu atalgojumam pēc padomnieku un biroja vadītāja amata iekļaušanas vienotajā atalgojuma sistēmā bija ieplānoti papildus 39,4 tūkstoši latu.

Celmiņa pēc Dombrovska otrās valdības apstiprināšanas pērnā gada nogalē tika iecelta par Ministru prezidenta ārštata konsultatīvo darbinieci projektu vadības jautājumos. Savukārt iepriekšējās Dombrovska valdības laikā viņa konsultēja premjeru komunikāciju jautājumos. Celmiņa strādājusi arī Valsts prezidenta Valda Zatlera Preses preses dienestā, kā arī bijusi "Parex bankas" Mārketinga un komunikāciju direkcijas vadītāja.

Komentāri (38)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu