Šoziem sastādīti 4300 protokoli par ietvju un jumtu netīrīšanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šoziem sastādīti apmēram divas reizes vairāk protokolu par ietvju un jumtu netīrīšanu, salīdzinot ar iepriekšējo ziemas sezonu. Kopš pagājušā gada decembra sākuma Rīgas pašvaldības policija un izpilddirekciju administratīvās inspekcijas kopā sastādījušas apmēram 4300 administratīvo aktu. Iepriekšējā ziemas sezonā kopā tika sastādīts nedaudz vairāk par diviem tūkstošiem protokolu.

Kā informēja Rīgas domē (RD), februārī policija un administratīvās inspekcijas kopā sastādījušas 1317 administratīvos aktus par laicīgi nenotīrītām ietvēm un ēku jumtiem. Tajā skaitā administratīvā pārkāpuma protokoli sastādīti 374 gadījumos.

Pagājušajā mēnesī administratīvās inspekcijas izteikušas arī 236 mutiskus brīdinājumus nevīžīgajiem ēku un teritoriju īpašniekiem un apsaimniekotājiem. Atkārtotā pārbaudē konstatēts, ka vairumā gadījumu jumti un teritorijas ir daļēji notīrīti vai izvietotas brīdinājuma zīmes gājējiem par bīstamo zonu.

Februārī pašvaldības policija saņēmusi informāciju par 110 gadījumiem, kad personas guvušas traumas nenotīrītu ietvju dēļ. Pagājušajā mēnesī samazinājies traumu skaits, kas gūtas no namu jumtiem krītoša ledus vai sniega dēļ – saņemti kopā seši iesniegumi. Tomēr 66 gadījumos krītoša ledus vai sniega dēļ ir bojāti transportlīdzekļi.

RD atkārtoti aicina īpašniekus un apsaimniekotājus pievērst uzmanību pienācīgai piegulošo teritoriju attīrīšanai no apledojuma, kas, tuvojoties pavasarim, pastiprināti veidojas temperatūras svārstību rezultātā.

RD vadības uzdevumā pašvaldības atbildīgās struktūras šajā ziemā veic pastiprinātu teritoriju un objektu apskati, lai veicinātu ietvju un ēku jumtu laicīgu attīrīšanu no sniega un apledojuma. Normatīvajos aktos noteiktie sodi par savlaicīgu ēkas jumta neattīrīšanu un lāsteku nenolaušanu, kā arī par netīrītām ietvēm ir līdz 250 latiem fiziskām personām, bet juridiskām personām – līdz 1000 latiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu