Deputāte: Ja Caune būtu godavīrs, viņš pats saprastu, kas jādara (55)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: zz.lv

«Izrādās, ka daži var pārkāpt likumus,», «Prātam neaptverami!», «Ja Caune būtu godavīrs, viņš pats saprastu, kas viņam tagad jādara,» – tā pirms šodien pulksten 15 sasauktās ārkārtas sēdes par Jelgavas novada Domes priekšsēdētāja Ziedoņa Caunes rīcību «Ziņām» saka aptaujātie Domes deputāti. Taču daļa deputātu pagaidām izvairīgi komentē notikušo, bet to, vai balsos par Z.Caunes atcelšanu no ieņemamā amata, neņemas apgalvot neviens.

«Vērtēju negatīvi! Tā nedrīkst būt, ka daži var pārkāpt likumus,» saka deputāts Juris Lavenieks («Pilsoniskā savienība»). Pēc publikācijām plašsaziņas līdzekļos, tostarp redzētajiem videomateriāliem, deputāts notikušo sauc par acīmredzamu likumpārkāpumu. Viņš sola, ka kopā ar kolēģiem sēdē centīsies virzīt jautājumu par Z.Caunes atkāpšanos vai atstādināšanu no mēra amata. Bažas gan rada fakts, ka daļa deputātu strādā pašvaldībā Z.Caunes pakļautībā, tādēļ neesot pārliecības par balsojumu. «Tas vispār ir nepareizi, ka deputāti drīkst strādāt pašvaldības administrācijā,» J.Lavenieks uzskata, ka tādējādi deputātu lēmumi nevar būt pieņemti objektīvi.

«Tas, kas līdz šim atspoguļots medijos, ir prātam neaptverami!» vērtē deputāts Jānis Kalviņš («Zaļo un zemnieku savienība»). Būdams pats mednieks, viņš ir sašutis par notikušo, taču pirms konkrētāka viedokļa paušanas vēlas uzklausīt Z.Caunes viedokli par saistību ar notikušajām malumedībām. Arī deputāte Rita Čigāne («Pilsoniskā savienība») teic, ka pirms ārkārtas sēdes, kurā cer personiski parunāt ar Z.Cauni, viedokli paust nevar.

Deputāte Līga Lonerte («Tautas partija»), jautāta paust vērtējumu par pagājušās nedēļas notikumiem, uzsver, ka «jebkuram ir jāievēro likumi». Līdz pulksten 15 viņa iecerējusi par notikušo aprunāties ar kolēģiem partijā un tad lems, vai prasīt Z.Caunes demisiju. «Ja Caune būtu godavīrs, viņš tagad pats saprastu, kas viņam jādara,» saka L.Lonerte.

Vēl vairāki deputāti pirms gaidāmās sēdes atturas no jebkādiem komentāriem par priekšsēdētāja rīcību.

Kā ziņots, šodien pulksten 15 notiks Jelgavas novada Domes ārkārtas sēde saistībā ar ceturtdien notikušajām nelikumīgajām medībām Platones pagastā. Sēdes iniciators ir novada Domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune, kurš ir telefoniski sazinājies ar pārējiem deputātiem, «Ziņām» sacīja pašvaldības preses sekretāre Dace Kaņepone. «Novada priekšsēdētājs vēlas kolēģus iepazīstināt ar faktiem un noskaidrot kopējo viedokli, jo tomēr šie notikumi ir plaši izskanējuši,» iemeslus skaidroja preses sekretāre. Kā zināms, pašvaldības domes sēdes ir atklātas un tajās var piedalīties ikviens interesents.

Komentāri (55)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu