"Daimler" lietā aizdomu ēna vēl pār vairākām amatpersonām (93)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vācijas autobūves koncerna Daimler kukuļošanas lietā izmeklētāju uzmanības lokā bez Rīgas satiksmes (RS) valdes priekšsēža Leona Bemhena, kuru no amata šonedēļ atstādināja, ir vēl vairākas augstas, arī tagad esošas Rīgas domes (RD) amatpersonas, kā arī citos valsts uzņēmumos patlaban strādājošas amatpersonas, vēsta portāls "Pietiek.com."

Mākoņi savilksies

Pēc portālam  sniegtās avotu informācijas, esot tikai laika jautājums, kad "Daimler" kukuļošanas lietā aizdomu mākoņi savilksies pār vairāku augstu amatpersonu galvām.

Vācijas autobūves koncerna "Daimler" kukuļošanas lietā aizturētajam un apcietinātajam bijušā Rīgas mēra Gundara Bojāra tā laika padomniekam transporta jautājumos un pašvaldības uzņēmuma RS padomes priekšsēdētāja vietniekam Leonardam

Tenim KNAB izmeklētāji piedāvājuši sadarboties un liecināt par citām Mercedes autobusu iepirkuma kukuļošanas lietā iesaistītajām amatpersonām.

Taču Tenis sadarbībai ar izmeklētājiem nav piekritis, jo uzskata, ka šajā lietā aizturēts nepamatoti, vēsta portāls

Tiesa, pēc vairāku ar izmeklēšanas iestādēm saistītu avotu atzītā, KNAB izmeklētāji šim Teņa viedoklim nepiekrīt, uzskatot, ka pierādījumi pret Teni ir skaidri un nepārprotami.

Kā ziņots,  Tenis "Daimler" kukuļošanas lietā tika aizturēts 12.februāra vakarā Daugavpilī. Tajā nedēļas nogalē KNAB veica vairākas darbības minētajā kriminālprocesā, tai skaitā 11.februārī notika kratīšana RS telpās.

Apcietina "Daimler" lietā

14.februārī Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa Tenim kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu. Patlaban minētais lēmums par viņa apcietināšanu ir pārsūdzēts, un Rīgas apgabaltiesa to pārskatīs piektdien, 25.februārī, plkst.10.

Kā ziņots, izmeklētāji konstatējuši, ka starpnieki nodošanai Rīgas pašvaldības amatpersonām saņēmuši vairāk nekā 4,3 miljonus eiro (3,02 miljonus latu).

Komentāri (93)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu