Piešķir Ls 100 000 izmaksai Talsu traģēdijā cietušajam (60)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valdība šodien vienojās no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" piešķirt 100 000 latu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD), lai tas varētu izpildīt Augstākās tiesas (AT) spriedumu un izmaksāt kompensāciju 1997.gada Talsu traģēdijā cietušajam Andrim Zasam.

Ugunsdzēsības un glābšanas dienestam piešķirti arī 1296 lati tiesas izdevumu segšanai.

Kā ziņots, AT Senāts šā gada 9.februārī atstāja spēkā spriedumu, ar kuru no Latvijas valsts VUGD personā par labu Zasam piedzīta 100 000 latu kompensācija par 1997.gadā notikušās Talsu traģēdijā radītajām ciešanām. Kā aģentūru LETA informēja AT preses sekretāre Baiba Kataja, šis ir pirmais spriedums civilprasībās par morālo kaitējumu saistībā ar Talsu traģēdijas nodarītajām ciešanām, kas ir stājies likumīgā spēkā.

Jau uzreiz pēc tam VUGD priekšnieks ģenerālis Ainars Pencis sacīja, ka šo naudu dienests ar Iekšlietu ministrijas starpniecību prasīs piešķirt no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Kā  toreiz norādīja Pencis, dienestam pašam šādu līdzekļu neesot, taču AT Senāta lēmums, protams, tikšot pildīts. "Kā Senāts nolēma, tā būs. [..] Mums pašiem tādas naudas nav un nebūs. 100 000 latu mēs varētu dabūt, ja aizslēgtu apmēram divus ugunsdzēsēju depo un visus cilvēkus palaistu vaļā," salīdzināja Pencis.

Komentāri (60)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu