Policija vērtēs iesniegumu par iespējamo krāpšanu ar zirga gaļu (32)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts policija (VP) izvērtēs Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) iesniegumu par iespējamo krāpšanu, zirga gaļu pavaddokumentos norādot kā liellopu gaļu.

PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere pastāstīja, ka PVD ir vērsies VP Valsts ieņēmumu dienestā un Konkurences padomē ar lūgumu savas kompetences ietvaros veikt pārbaudes vairākos Latvijas uzņēmumos, jo PVD rīcībā ir informācija par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem, proti, krāpšanu, zirga gaļu pavaddokumentos norādot kā liellopu gaļu, kā arī nenoformējot pavaddokumentus.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Lita Juberte aģentūrai LETA teica, ka PVD iesniegums ir šonedēļ saņemts, policija izvērtēs tajā minēto informāciju un tad lems par tālāko rīcību.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā vairākās Latvijas kautuvēs un vienā gaļas pārstrādes uzņēmumā - SIA «Forevers» - ir konstatētas aizdomīgas darbības ar zirga gaļu. Lopu kautuvei Ērgļu novadā «Aibi» tiks piemērots sods par pārtikas izsekojamības nenodrošināšanu 500 latu apmērā saistībā par to, ka kautuve uzņēmumam «Forevers» piegādāto zirga gaļu uzdevusi par liellopu gaļu.

Pārkāpumus PVD ir konstatējis arī trīs citās kautuvēs - SIA «Viļumene», ZS «Kalnpierbes» un SIA «Musino» -, kurās nav nodrošināta zirga gaļas izsekojamība.

Patlaban uz laboratoriju Lielbritānijā ir nosūtīti vairāki gatavās produkcijas paraugi, kas saistībā ar zirga gaļas skandālu vakar un šodien paņemti SIA «Rēzeknes gaļas kombināts», un atbildes tiek solītas divu nedēļu laikā.

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu