Strādā, nevis sūkstās par krīzi Latvijā (91)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: sxc.hu/anjsand

Pēc raksta par sievieti, kura no uzņēmējas kļuva par taksometra vadītāju (skat. resursos), portāls TVNET saņēma lasītāja Jāņa pārdomas par šo tēmu.

Viņš raksta: "Nesaredzu nekā īpaša apstāklī, ka Solvita strādā par taksisti.

Tā ir normāla parādība, ka cilvēks strādā, nevis sūkstās par krīzi Latvijā, un prot sakārtot savu dzīvi, nemitīgi pilnveido sevi, apgūst ko jaunu un nesēž bez darba.

Arī es savā mūžā esmu strādājis dažādus darbus. Pēc Latvijas neatkarības atgūšanas "uzkāru vadzītī" savu pedagoga augstskolas diplomu un esmu strādājis gan teātrī, pašvaldībā un tāpat kā Solvita arī par taksometra šoferi.

Vēlāk par apdrošināšanas sabiedrības darbinieku no paša izveidotas filiāles vadītāja līdz valdes priekšsēdētāja amatam. Līdztekus esmu bijis arī pašnodarbinātā persona, prasmīgi, neieslīgstot kredītos, ieguldīju nopelnīto naudu uzņēmējdarbībā un nu esmu laimīgs Latvijas pensionārs.

Nekad neesmu piekritis atalgojumiem "konvertos",

kas savulaik bija plaši pieņemta prakse, vienmēr un visur godīgi esmu maksājis nodokļus, jo kā var krāpt savu mīļo māti - Latviju!

Nu par šo attieksmi esmu saņēmis atalgojumu, labu pensiju. Dzīvoju ļoti pārticīgu, laimīgu dzīvi.

Nepatīk vienīgi apkārtējā atmosfēra, kas valda Latvijā, nepārtraukts negatīvisms, alkatība, sabiedrības lielākās daļas nevēlēšanās mainīt sevi un līdz ar to savu valsti.

Tēlaini un konkrēti izsakoties,

Latvijā cilvēki daudz vairāk mirst no pārēšanās,

jo neprot ievērot saprātīgu dzīvesveidu, kas patiešām ir problēma, bet ne no bada.

Lai "uzlādētu pozitīvo enerģiju", katru gadu vairākus mēnešus pavadu ārzemēs pie smaidīgiem un laipniem cilvēkiem, kas labi palīdz uzturēt možu garu, dzīvojot Latvijā.

Runājot par Solvitu, esmu drošs, ka viņa nepazudīs, un es ar prieku izlasīju viņas stāstu.

Jānis."

Izsakies arī Tu!

Paldies Jānim par dalīšanos pieredzē un viedoklī par darbu šajos grūtajos apstākļos! Ja arī Tev ir ko teikt par šo tēmu, lūdzu, raksti lasitaji@tvnet.lv! Portāls TVNET pavēstīs Tavu viedokli arī pārējiem!

Komentāri (91)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu