EPPA pieprasa Timošenko atzīt par politieslodzīto (20)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainas ekspremjere Jūlija Timošenko un bijušais iekšlietu ministrs Jurijs Lucenko ir jāatzīst par politieslodzītajiem, šādu viedokli ceturtdien paudis Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas (EPPA) ziņotājs politiskās un kriminālatbildības nošķiršanas jautājumos Pīters Omtzihts.

«Es gribētu atgādināt, ka asambleja savā [2012. gadā pieņemtajā] 1862. rezolūcijā jau aicināja Ukrainas prezidentu izskatīt visus viņam pieejamos līdzekļus, lai atbrīvotu Timošenko un Lucenko, un norādīja - ja šīs prasības netiks izpildītas, EPPA varētu izskatīt jautājumu par iespējamām sankcijām,» sacīja asamblejas ziņotājs.

Viņš arī norādīja, ka šo politiķu arests vairākos punktos pārkāpj Eiropas cilvēktiesību konvenciju. Omtzihts pauda pārliecību, ka Timošenko un Lucenko turēšanai ieslodzījumā ir vairāki citi motīvi. Amatpersonas ziņojums tiks stādīts priekšā tuvākajā laikā.

Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs izteicies, ka kompromiss attiecībā uz apcietinātajiem Timošenko un Lucenko ir jāpanāk vistuvākajā laikā.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu