Visjaudīgākais četru durvju Bentley (8)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ženēvas motoršovā Bentley prezentēs savu visjaudīgāko četru durvju modeli - Flying Spur.

Lai gan lielā sedana nosaukumā vairs neparādās vārds Continental, tā izcelsme ir acīmredzama. Dizains ir jauns un pilnveidots, taču bez lielas piepūles automobiļa eksterjerā var sazīmēt oriģinālo Continental Flying Spur, kā arī jaunākos Continental GT un GTC.

Par ekskluzivitātes un greznības trūkumu jaunajā auto sūdzēties nav pamata. Tāpat arī veiktspēju un dinamiku Flying Spur sniegs labāku, nekā ikdienā nepieciešams.

Auto dzīšanai uz priekšu aizvien tiek izmantots Volkswagen koncerna 6 litru W12 twin-turbo benzīna motors, kurš nu jau attīsta 625 zirgspēkus un 800 Nm (vairāk nekā jebkurš cits auto šā zīmola pastāvēšanas vēsturē). Tāpat kā iepriekš, griezes moments caur jaunāko ZF Friedrichshafen AG jeb vienkārši ZF astoņu pakāpju Quickshift automātisko pārnesumkārbu tiek novadīts pilnpiedziņas sistēmai (attiecībā 40:60 starp priekšējo un aizmugurējo asi).

Tā kā auto ir par 50 kilogramiem vieglāks nekā priekšgājējs un attīsta lielāku jaudu, tas ir arī ātrāks – sprintu līdz simtam tas spēj paveikt 4,6 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 322 kilometri stundā. Būtiski atzīmēt, ka sedana pneimatiskā balstiekārta automātiski pielāgojas ātrumam, proti, lai samazinātu pretestību un paaugstinātu stabilitāti, pie 195 km/h atzīmes priekšpuse tiek nolaista par 5 mm zemāk, bet aizmugure – par 10 mm zemāk. Sasniedzot 240 km/h, Flying Spur zemei pieplok vēl par attiecīgi 8 un 13 milimetriem.

Bez tā, ka Flying Spur ir ātrs, tas var kalpot arī kā grezns un ērts ofiss uz riteņiem. Ja pircējs vēlas, viņš auto var pasūtīt speciālu Bentley sakaru sistēmu (Bentley Connectivity Unit), kas caur atsevišķu SIM karti automobilī nodrošina bezvadu interneta pieslēgumu; planšetes un klēpjdatori līdz ar to iegūst pavisam cita līmeņa funkcionalitāti.

Ja prāts uz strādāšanu nenesas, tad uz aizmugurējo pasažieru acu augstumā iebūvētajiem 10 collu ekrāniem var baudīt izklaidējošu saturu video, mūzikas un bilžu formātā – atliek vien atrast pareizo ligzdu vai spraugu, kur ievietot DVD vai SD karti vai kur pieslēgt iPod, iPad, USB datu nesēju un pārnēsājamo HDMI ierīci.

Informatīvajos materiālos par jaunajiem auto gandrīz vienmēr kāda rindkopa ir atvēlēta arī patēriņa datiem. Parasti – jo mazāki skaitļi, jo labāk, taču šis ir viens no tiem gadījumiem, kad tam, cik auto tērēs degvielu, ir otršķirīga nozīme. Drīzāk jau ir interesanti uzzināt, ka Bentley Flying Spur pilsētā oficiāli tērē 22,4 litrus, ārpus pilsētas 10,2 litrus, bet kombinētā ciklā – 14,7 litrus uz 100 kilometriem.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu