Munkevics: Man ir cerība, ka visa patiesība nāks gaismā (35)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LTV1

«Lieta jau savu mērķi šobrīd ir sasniegusi. Ir celta apsūdzība. Acīmredzot prokurors turpinās vajāšanu līdz pēdējai instancei. Man kā politiķim tas ir kaitējums,» sarunā ar žurnālistiem norādīja Raimonds Munkevics. Bijušais Jūrmalas mērs ir pārliecināts, ka sāktais tiesas process pret viņu ir politisko pretinieku iniciēts.

Jūrmalas tiesā šodien plkst.10 bija plānota pirmā tiesas sēde krimināllietā, kurā par kukuļdošanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās apsūdzēti bijušais Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics ("Jūrmala - mūsu mājas") un bijušais "Jūrmalas ātrās palīdzības" valdes loceklis Normunds Pīrants. Taču tiesas sēde atlikta uz 9. februāri tiesneses slimības dēļ.

Iepriekš lietu bija paredzēts skatīt jau šā gada 31.janvārī, taču vēlāk iztiesāšanas laiks tika grozīts un pirmā tiesas sēde nozīmēta uz 2.februāri.

Lietu izskatīs triju tiesnešu sastāvā, pret ko iepriekš bija iebildusi prokurore.

Munkevicam apsūdzība uzrādīta par kukuļdošanu valsts amatpersonai personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās. Šāda apsūdzība uzrādīta arī toreizējam Jūrmalas ātrās palīdzības valdes loceklim Normundam Pīrantam.

Lai arī abi pāris mēnešu pavadīja apcietinājumā, tiesa nolēma apcietinājumu aizstāt ar drošības naudu, un Munkevics varēja atgriezties domē un pašlaik ir domes priekšsēdētāja padomnieks kultūras un sporta jautājumos.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs iepriekš informēja, ka Munkevics un Jūrmalas ātrās palīdzības valdes loceklis Pīrants mēģināja nodrošināt labvēlīgu rezultātu Jūrmalas domes 20.maija sēdē paredzētajā balsojumā par pašvaldības vadītāja atbrīvošanu no amata, piedāvājot 5000 latu un amatu Jūrmalas pilsētas domes deputātei Ivetai Blauai ("Jaunais laiks") par noteiktu rīcību kukuļdevēju interesēs.

Kukulis piedāvāts, mēģinot panākt, lai kukuļdevēja interesēs domes sēdē nodrošinātu labvēlīgu rezultātu mēra uzticības balsojumā.

Komentāri (35)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu