ES nosaka ieceļošanas aizliegumu Lukašenko (24)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Eiropas Savienības (ES) valstu ārlietu ministri pirmdien sanāksmē Briselē nolēma noteikt ieceļošanas aizliegumu Eiropas Savienībā Baltkrievijas autoritārajam prezidentam Aleksandram Lukašenko un vēl 157 Baltkrievijas amatpersonām.

To žurnālistiem Briselē pavēstīja kāds diplomāts, kas vēlējās palikt anonīms.

ES ārlietu ministri arī nolēmuši iesaldēt šo amatpersonu aktīvus.

To personu vidū, pret kurām noteiktas sankcijas, ir Lukašenko dēli - prezidenta padomnieks nacionālās drošības jautājumos Viktors Lukašenko un valsts-sabiedriskās organizācijas "Prezidenta sporta klubs" priekšsēdētājs Dmitrijs Lukašenko, kā arī aizsardzības ministrs Jurijs Žadobins un Valsts drošības komitejas priekšsēdētājs Vadims Zaicevs.

Sankcijas nav attiecinātas uz pirmo vicepremjeru Viktoru Semaško un ārlietu ministru Sergeju Martinovu.

ES ārlietu ministri nenoteica ekonomiskās sankcijas pret Baltkrievijas valsti, kā to bija ierosinājušas Polija un Zviedrija, jo pret to iebilda citas ES valstis, paužot viedokli, ka šādi tiktu sodīti Baltkrievijas iedzīvotāji.

Šādi pasākumi noteikti, reaģējot uz represijām pret opozīciju pēc 19.decembrī notikušajām Baltkrievijas prezidenta vēlēšanām.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu