Ekvadoras prezidenta amatā pārvēlēts Korrea (4)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ekvadoras līdzšinējais prezidents kreisais politiķis Rafaels Korrea uzvarējis svētdien notikušajās valsts galvas vēlēšanās, saņemot vairāk nekā 50% balsu, liecina provizoriskie rezultāti. Viņa tuvākais sāncensis baņķieris Giljermo Laso atzinis sakāvi.

«Neviens neapturēs šo uzvaru. Mēs radām vēsturi,» parādoties rezultātiem, kas liecināja par uzvaru balsojumā, sacīja Korrea. «Mēs būvējam mūsu mazo valsti, bet lielāku arī,» norādīja līderis, ar to domājot Latīņameriku.

«Mēs esam šeit, lai jums kalpotu,» no prezidenta pils balkona Kito, uzrunājot atbalstītāju pūļus, sacīja prezidents. «Neko mums, visu jums - cilvēkiem, kas ir pelnījuši būt brīvi.»

«Es vēlos izmantot izdevību, lai veltītu šo uzvaru dižajam Latīņamerikas līderim, kurš pārmainīja Venecuēlu, - komandantam Ugo Čavesam Friasam,» preses konferencē norādīja Korrea, vēlot Čavesam, kurš turpina atveseļošanos pēc operācijas Kubā, drīzu atžirgšanu.

Korrea vēlēšanās saņēmis 56,7% balsu, par 30 procentpunktiem apsteidzot tuvāko sāncensi Laso, liecina pēc trešdaļas balsu saskaitīšanas izplatītie rezultāti.

Citi kandidāti nav pārvarējuši 5% barjeru. Korream šis būs jau trešais prezidentūras posms.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu