Magnijs - ar kādiem produktiem to uzņemt (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fl

Vai kāds ir aizdomājies, kā strādā cilvēka organisms? To mēs atceramies tad, kad sāk kaut kas sāpēt, vilkt, smelgt.

Mūsu organisms - tas ir vesels mehānisms. Mehānisms, kura darbā ļoti svarīga loma ir tieši magnijam. Tomēr saskaņā ar pētījumiem, kā mēs jau rakstījām, ap 90% mūsdienu cilvēku izjūt magnija deficītu.

Taisnība, šie simptomi var norādīt arī uz magnija pārbagātību. Tieši tāpēc, lai uzzinātu, vai simptomi ir saistīti ar magnija trūkumu vai ne, jāveic analīzes, stāsta dietoloģe Lolita Neimane.

Vai tu zini, ar kuriem pārtikas produktiem var uzņemt magniju? Lolita Neimane zina. Viņa stāsta par produktu grupām, kas magniju satur lielos daudzumos.

Īpaši ar magniju bagāti ir neapstrādāti graudi, vīģes, mandeles, valrieksti, tumši zaļie dārzeņi, banāni.


Liels magnija daudzums ir arī riekstos un graudaugos (kviešu klijas, rupja maluma milti), žāvētās aprikozēs, žāvētās plūmes, vīģēs, kakao pulverī.

Bagāti ar magniju ir kukurūzas klijas, zivis, šokolāde, svaigi augļi (īpaši banāni), arbūzi.

Magniju satur auzas, prosa, griķi, pākšaugi (pupiņas, zirņi), jūras aļģes, kalmāri, gaļa, olas, maize, zaļumi (spināti, pētersīļi, lapu salāti, dilles), citroni, greipfrūti, halva, āboli.

Pievērsiet uzmanību, ka ēdiens, kas satur daudz kalcija, piemēram, siers, biezpiens, samazina magnija daudzumu organismā.

Tieši tādā pašā veidā iedarbojas bieža kafijas, kofeīnu saturošu dzērienu, alkohola lietošana.

Tāpat mēs painteresējāmies pie Lolitas Neimanes, kādas ir viņas domas, ja cilvēks, kuram ir magnija deficīts, papildus lieto uztura bagātinātājus, kas satur magniju: "Pozitīvi! Ja nepietiek ar ikdienā uzņemto pārtiku, tad ir jālieto uztura bagātinātāji, kas palīdzētu atjaunot magnija līmeni."

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu