Švarcenegers atsakās no politiskās karjeras (8)

LETA/APA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gatavojoties doties vizītē uz Austriju, bijušais Kalifornijas gubernators Arnolds Švarcenegers pirmdien paziņoja, ka tālāka karjera politikā viņu vairs neinteresē.

"Vienīgais lielākais politiskais amats, kas mani interesē, nav pieejams, jo esmu dzimis Austrijā un tādēļ nevaru kļūt par ASV prezidentu," intervijā tabloīdam "Kronen Zeitung" pavēstīja 63 gadus vecais Švarcenegers.

"Protams, es būtu varējis kandidēt uz vietu Senātā un doties uz Vašingtonu. Bet tas mani neinteresē,"

viņš piebilda.

Švarcenegera lēmuma pamatā bijuši arī ģimenes iemesli.

ASV Kalifornijas štata gubernatora amatu pēc septiņu gadu darba republikāņu politiķis atstāja 1.janvārī, pavalsts vadību nododot demokrāta Džerija Brauna rokās.

Nepamet visus politiskos pienākumus

Tomēr tas nenozīmē, ka Švarcenegers uzreiz pamet visus savus politiskos pienākumus.

"Būs publiskas uzstāšanās, kad es atgādināšu cilvēkiem par savu darbību (..) un vērsīšos pie viņiem pēc atbalsta," atzīmēja Švarcenegers.

Varētu atgriezties kinoindustrijā

Bijusī Holivudas zvaigzne pieļāva iespēju atgriezties kinoindustrijā, pat ne obligāti tēlojot tādus varoņus kā terminators.

Švarcenegers vēlas lielāku izaicinājumu kā aktieris, un nākotnē viņam būtu jāpielāgo lomas savam vecumam, līdzīgi kā to dara Klints Īstvuds.

Patlaban lasa trīs filmu scenārijus

"Es lasu trīs scenārijus. Īpaši ieinteresēts esmu tēmā, kas mani interesēja pirms kļūšanas par gubernatoru. Es spēlētu novecojošu vācu virsnieku, kas uz kara beigām saņem pavēli nogalināt dučiem bērnu. Bet viņš to neizdara un aizved viņus drošībā, riskējot ar paša dzīvību," atklāja Švarcenegers.

Savas vizītes laikā Austrijā bijušais gubernators apmeklēs viņam par godu izveidoto muzeju dzimtajā ciematā Talā netālu no Grācas.

Švarcenegers gaidīts ierodamies arī ikgadējo Kicbīeles slēpošanas sacīkšu noslēgumā, ko no 21. līdz 23. janvārim apmeklēs arī daudzas citas šovbiznesa un sporta zvaigznes.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu