Latviešu skvoteris padzīts no dārgā īpašuma Londonā (131)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no Dailymail

Britu presē par latviešu skvoteri dēvētais dīkdienis Džeisons Radiks padzīts no dārgā īpašuma Londonā.

Ievācas citā

Tomēr, kā ziņo britu laikraksti, "nekaunīgais diedelnieks Radiks no Latvijas" 15 minūtes vēlāk jau ievācies citā luksusa īpašumā tajā pašā ielā.

10 miljonus sterliņu mārciņu (8,29 miljonus latu) vērtā Londonas īpašuma saimnieks tajā iemitinājušos Radiku kopā ar vēl dažiem desmitiem dažādu tautību skvoteru padzinis svētdien ar policijas palīdzību.

"Radiks bija pēdējais, kas pameta īpašumu, un, ejot prom, viņš nekaunīgi smējās, sakot, ka jau nolūkojis sev jaunu mājvietu,"

laikrakstam "Daily Star" sacīja vietējās policijas pārstāvis.

Dīkdienis kopā ar slavenībām

Avīze raksta, ka Radiks ar citiem biedriem bezpajumtniekiem ievācies citā luksusa īpašumā uz tās pašas ielas smalkajā Haigeitas rajonā, kurā dzīvo tādas slavenības kā Džordžs Maikls, Stings, Laiems Galahers un Džūda Lovs.

Kā jau ziņots, virkne britu preses izdevumu pēdējās nedēļās publicējuši sašutuma pilnus rakstus par "latviešu skvoteri", kurš iemitinājies desmit miljonus sterliņu mārciņu (8,29 miljonus latu) vērtā īpašumā Londonā.

21 gadu vecais "nekaunīgais latviešu skvoteris" vārdā Džeisons Radiks Lielbritānijā esot ieradies tikai ar vienu mērķi - padzīvot zaļi,

par velti mitinoties kādā īpašumā un uzturā lietojot atkritumos izmestos produktus no tuvējā lielveikala.

Internetā uzzinot par lieliskajām skvotošanas iespējām Lielbritānijā, Džeisons nolēmis Latvijā atstāt aiz muguras mitināšanos divistabu dzīvoklī kopā ar vecākiem un devies ceļā uz Londonu.

2400 kilometru garo ceļu no Latvijas uz Lielbritāniju Džeisons mērojis ar autostopiem, vēsta laikraksts "Ham&High".

Pēc ierašanās Londonā "latviešu puisis" Džeisons dažus mēnešus dzīvojis pamestā bārā, taču tur viņam nav pārāk paticis, un viņš nolēmis pameklēt labākas mājas.

Tā viņš vienkārši devies pastaigā pa apkārtni un atradis sev jaunas mājas - pamestu dārgu īpašumu smalkajā Haigeitas rajonā.

Avīze "Expressen" raksta, ka Džeisons namu ieņēmis kopā ar vēl 30 austrumeiropiešiem, ar kuriem iepazinies "skvoteru padomu vietnē".

Latvijas policisti bargāki

Atceroties dzīvi Latvijā, Džeisons sūrojies, ka tur skvoteriem gan tik labi neklājoties. Atšķirībā no britu likumsargiem Latvijas policisti bargi vēršoties pret skvoteriem - tie tiekot regulāri reidos apcietināti un nogādāti tiesas priekšā.

Savukārt Lielbritānijā skvoteru dzīve ir īsta leiputrija - "šeit visu ko var dabūt bez maksas".

"Pat pārtika ir bez maksas. Mēs dodamies uz lielveikalu "Iceland" un iegūstam pārtiku no atkritumu konteineriem. Mums vienmēr ir pilns ledusskapis," lielījās Džeisons.

Vairākos britu laikrakstos publicētais stāsts izpelnījies lasītāju lielu sašutumu, britiem sirdīgi lādot visus liekēžus un diedelniekus no Austrumeiropas, kas sabraukuši Lielbritānijā.

Atsevišķi komentētāji gan norādījuši, ka "Džeisons Radiks" nebūt nav latviešu vārds, pieļaujot, ka stāsta varonis, visdrīzāk, ir kāds vietējais, kas pasmējies par žurnālistiem.

Komentāri (131)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu