Plūdos izdodas izglābt arī kādu Austrālijas latvieti (12)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gadsimta plūdi sasnieguši savu apogeju Brisbenas pilsētā Austrālijā - ūdens līmenis beidzot sācis kristies. Dabas stihija atņēmusi dzīvību vismaz 15 cilvēkiem. Taču ir arī laimīgi izglābšanās stāsti. Par šāda stāsta varoni kļuvis arī kāds 69 gadus vecs Austrālijas latvietis, tā ceturtdien ziņoja LNT ziņas.

Latvijas goda konsuls Brisbenā Juris Sigurds Meija LNT ziņām telefonintervijā atzinis, ka lielajos plūdos dzīvību gandrīz zaudējis arī viens no vietējiem latviešiem - 69 gadus vecais Ādolfs Lācis.

Par vīrieša izglābšanu rakstīts pat Austrālijas nacionālajos laikrakstos. Par spīti draudošajām briesmām, sirmgalvis bija vēlējies izglābt savas ģimenes fotogrāfijas no upes krastā applūdušās mājas.

Meija stāstīja: "Nokāpa zemē. Straume viņu paķēra un noveda 10 līdz 15 metrus. Viņš dabūja saķert kādu koku, un viņš turējās. Daži cilvēki to redzēja un viņu izglāba."

Šobrīd Austrālijas glābšanas dienesti un armija turpina meklēt vismaz 70 cilvēkus, kas tiek uzskatīti par pazudušiem bez vēsts Brisbenas apkārtnē.

Skatīt pievienoto video

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu