31 apsūdzētais par protestu organizēšanu Baltkrievijā (11)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Par masu nekārtību organizēšanu pēc 19.decembra Baltkrievijas prezidenta vēlēšanām apsūdzības izvirzītas 31 cilvēkam, otrdien pavēstīja Iekšlietu ministrija.

Milicija apzinājusi 120 cilvēkus, kas "aktīvi piedalījušies 19.decembra masu nekārtībās", norādīja ministrijā. 31 apsūdzētā līdzdalību nekārtībās fiksējušas videokameras.

Atbilstoši oficiālajiem rezultātiem prezidenta vēlēšanās uzvarēja līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko - par viņu nobalsojuši 79,67% vēlētāju.

Lai protestētu pret vēlēšanu it kā notikušo falsifikāciju un Lukašenko pārvēlēšanu, Minskas ielās 19.decembra vakarā izgāja desmitiem tūkstošu demonstrantu, no viņiem aptuveni 600 - arī opozīcijas prezidenta amata kandidāti, cilvēktiesību aktīvisti un žurnālisti - tika arestēti un notiesāti līdz 15 diennaktīm cietumā.

Lielākā daļa aizturēto jau atbrīvoti, tomēr daži pazīstami opozīcijas aktīvisti, žurnālisti, kā arī četri opozīcijas prezidenta amata kandidāti joprojām tiek turēti apcietinājumā.

Iekšlietu ministrijas mājaslapā publicētas piecu par nekārtību organizēšanu apsūdzēto fotogrāfijas. Viņu vidū ir arī nesenie valsts galvas amata kandidāti Andrejs Saņņikovs un Aleksandrs Otrošenkovs.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu